Обявиха кога Антъни Джошуа се връща на ринга, а новините са добри за Кубрат Пулев


Обявиха кога Антъни Джошуа се връща на ринга, а новините са добри за Кубрат Пулев
Снимка: Gulliver/GettyImages

12741 0

Интересът към Антъни Джошуа отново е много голям, след като британецът успя да си върне шампионските титли на IBF, WBA и WBO в тежка категория на световния бокс. Логично, най-актуалният въпрос за бъдещето му е за това срещу кого ще се изправи в следващия двубой и кога ще се качи отново на ринга. Самият той разкри, че няма проблем да се бие с когото и да било и иска да защити титлите си срещу задължителните претенденти на различните федерации. 

Ден след сблъсъка с Руис, мениджърът на Ей Джей - Еди Хърн, коментира темата и разкри, че следващата битка на Джошуа ще е задължителна защита на един от коланите на WBO или IBF. Както е известно, и двете федерации изискваха правото си да предизвикат шампиона, като в рамките на следващите 180 дни трябва да се проведе защитата и на двата пояса. Това обаче е невъзможно. 

Пред IFL TV Хърн разкри, че следващият бой на Антъни Джошуа ще е през май или през юни, като тепърва ще се проведат преговори с двете федерации. Идеята на екипа на Ей Джей е да се проведат и двата мача през 2020 година, но тепърва ще се вземе решение дали Олександър Усик, или Кубрат Пулев, да се качи пръв на ринга срещу шампиона. Със сигурност обаче Джошуа няма как да проведе и двете защити в рамките на 180 дни. 

Както е известно, Кобрата е официалният претендент на IBF и е по-вероятно именно той да се качи на ринга срещу британеца, тъй като Усик е клиент на Еди Хърн, а желанието и на двамата е той да натрупа допълнително опит в тежка категория, след като досега се биеше в полу-тежка, където така и не допусна загуба. 

За провеждането на двубой Кубрат Пулев - Антъни Джошуа ще настоява и екипът на Кобрата, а при отказ от страна на британеца е твърде вероятно Ивайло Гоцев и Боб Аръм да поискат от IBF да бъде отнет колана на действащя шампион. Самият Пулев пък отправи сериозна закана на Джошуа след победата му (какво каза - четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички