Само една световна медия признава Кобрата за заплаха, но и тя имаше критики към него


Само една световна медия признава Кобрата за заплаха, но и тя имаше критики към него
Снимка: БГНЕС

6410 0

Българският боксьор Кубрат Пулев най-накрая получи частично признание от английските, а и като цяло от чуждестранните медии, които следят изкъсо случващото се в тежка категория на световния бокс. В много от класациите си през тази седмица медии като ESPN, Sky Sports и други оставиха Кобрата извън топ 10 на най-добрите атлети при най-тежките, но "Independent" все пак отчете факта, че българинът, който е само с 1 загуба в кариерата си, заслужава място в топ 10.

В класация, публикувана след двубоя между Антъни Джошуа и Анди Руис, медията поставя Кобрата под №9, като той изпреварва Александър Поветкин (14) и две от потенциалните нови звезди в категорията Майкъл Хънтър (12) и Филип Хъргович (10). 

"Българинът беше замесен в неприятен епизод по-рано през годината с репортерка (б.р. - случаят с Джени "Суши" Равало), но сега, под ръководството на Боб Аръм, Пулев изглежда готов да получи големия си шанс за световната титла като задължителен претендент на IBF. Той се надява да поднесе изненадата, ако Джошуа се реши да защитава пояса - готовност, която той вече потвърди", пише в анализа на медията. 

"Надеждите му за титла обаче изглеждат далечни, след като той имаше трудности да победи Богдан Дину преди да успее да го нокаутира в 7-ия рунд, а след това показа незадоволително представяне при победата си над малко познатия Райдел Букър. Единственото паметно представяне на Пулев в последните години беше при изключителната победа над Хюи Фюри по точки, когато не остави съменения в победата си. Не е опонентът, който всички биха искали да гледат да се изправя срещу шампионите в тежка категория", пише още "Independent". 

Докато по света подценяват качествата на българина, той е изключително доволен, че ще получи шанса си да се изправи срещу шампиона на IBF, WBA и WBO, а скоро след новината, че почти гарантирано е следващият съперник на британеца, Кубрат Пулев отправи сериозна закана към Антъни Джошуа (подробности четете в тази статия)

Иначе в класацията на "Independent", както и на повечето издания, под №1 е Дионтей Уайлдър, следван от Тайсън Фюри и чак на трето място е Антъни Джошуа, а причината за това е, че единствен от тримата има поражения на професионалния ринг. Нещо повече - мнозина вещаеха той да загуби и в реванша от Анди Руис, тъй като мексиканецът е неудобен за него боксьор. Какво промени в играта си Антъни Джошуа, за да спечели, четете в този анализ на SportLive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички