Всичко от боксовата галавечер на Антъни Джошуа и Анди Руис в Саудитска Арабия


Всичко от боксовата галавечер на Антъни Джошуа и Анди Руис в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Guliver

39800 0

Отмина най-голямото зрелище от тежка категория на световния бокс за 2019 година. Най-голямата новина от съботната вечер в Саудитска Арабия е фактът, че Антъни Джошуа отново е шампиона, след като успя да надделее категорично над Анди Руис в спектакъла между двамата. Атлетите бяха черешката на тортата на галавечер, която беше изключително добре подготвена и се оказа, че е гледана от десетки милиони в цял свят. Ето и всичко най-интересно от събитията, на които станахме свидетели: 

Мачовете, които се изиграха: 

19:00: Махамадрасул Мажидов - Том Литъл

Изгряващата звезда в тежка категория Мажидов имаше лесна вечер в Саудитска Арабия, след като лесно разби съпровитата на ветерана Том Лотъл. Мажидов спря срещата във втория рунд, след като бронзовият медалист от Олимпийските игри пред 2012 година прати в нокаут опонента си. Първо той го прати в нокдаун с мощна дясна кука, а следкато Литъл се изправи Мажидов нанесе серия от удари и реферът Стийв Грей прекрати двубоя 1:49 преди края на рунда. 

20:00: Филип Хргович - Ерик Молина 

Бързо изгряващата звезда в спорта Филип Хръгович записа десети успех на професионалния ринг. Хърватинът прати в нокаут някогашия претендент за световната титла Ерик Молина още в 3-ия рунд и по този начин вече има 8 нокаута на своята сметка. 27-годишният новобранец прати на земята своя опонент още в първия рунд, както и във втория и, въпреки че Молина прати няколко много опасни удара с дясна ръка, в 3-ата част всичко приключи с мощен десен прав, който прати Молина на земята и той не успя да се изправи навреме. 

20:45: Дилиън Уайт - Мариуш Вах (подробен репортаж на битката вижте в тази статия

Британският боксьор се завърна на ринга след наказание за употреба на допинг и определено не беше в най-добрата си форма. Все пак Уайт записа победа при завръщането си, след като беше обявен за победител еднинодушно след изиграването на 10-те рунда срещу поляка (97:93, 97:93, 97:93).

21:45: Майкъл Хънтър - Александър Поветкин (подробен репортаж на битката вижте в тази статия

Безспорният мач №1 на вечерта! Хънтър, който доскоро се биеше при полутежките, записа изключителен двубой рано-рано в кариерата си при тежките и стигна до равенство срещу бившия двукратен претендент Александър Поветкин. Двама от съдиите видяха победител, като единият отсъди 115:113 за Хънтър, а другият - 115:113 за руснака. Решаващ беше вотът на последния рефер, който присъди 114:114! 

23:00: Антъни Джошуа - Анди Руис (подробен репортаж на мача вижте в тази статия

Изключително тежка, но много сладка се оказа победа №23 в кариерата на титана в тежка категория на световния бокс Антъни Джошуа. Британският атлет изкова изключително технична и най-вече тактическа победа над досегашния шампион Анди Руис в 12 рунда (118-110, 118-110, 119-109 с единодушно съдийско решение) и си върна трите пояса на световен шампион на IBF, WBA, WBO, които загуби на 1-и юни след сензационен нокаут, постигнат тогава от мексиканската изненада.

Мнения след мача

Антъни Джошуа: Няма място за извинение, става въпрос за бокс. Свикнал съм да нокаутирам, но в първия двубой го раних и не успях. Исках да покажа друга страна, да удряш, но без да бъдеш удрян (какво още каза Джошуа четете в този материал). 

Анди Руис: Това бе неговата вечер. Не се подготвих, както трябва. Наддадох прекалено много килограми, но няма да се извинявам. Искам трети двубой и ще съм готов за него. Джошуа свърши невероятна работа и искам да благодаря на всички за подкрепата (какво още каза бившият шампион за загубата от Джошуа четете в тази статия). 

Еди Хърн: Тази вечер той се превърна в двукратен световен шампион и това е красиво. Той е Кралят. Всички го бяха отписали, но той се завърна, покажете му респект. Какво каза Хърн за евентуален мач за абсолютен световен шампион вижте в тази статия

ПРЕДИ ГАЛАВЕЧЕРТА

Саудитска Aрабия се превърна изненадващо в домакин на реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис. Еди Хърн обяви, че ще направи най-добрата боксова галавечер някога и, въпреки че залата не е разпродадена, импресариото е готов да затвърди връзките, създадени в арабския свят, подготвяйки поредица от събития, на които Джошуа да се изправи и срещу Дионтей Уайлдър, и срещу Тайсън Фюри. Както е известно, само от този двубой бившият шампион ще вземе 66 милиона паунда. 

Иначе самата галавечер е безспорно най-силната в тежка категория от години насам. На ринга ще се завърне Дилиън Уайт, който има едно от най-тежките препятствия в кариерата си - Мариуш Вах. Бившият претендент не е единственото "марково" име, което ще се качи на ринга, тъй като и Александър Повткин има сериозен двубой. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички