Всичко най-интересно около галавечерта на Тервел Пулев в Пловдив


Всичко най-интересно около галавечерта на Тервел Пулев в Пловдив
Снимка: БГНЕС

24642 0

Най-добрият български представител в полутежка категория Тервел Пулев отново се би пред българска публика, като постигна победа срещу Дешон Уебстър, която ще изпрати сред най-добрите в тази дивизия на професионалния бокс.

Бившият ни представител при аматьорите спечели  Интерконтиненталната титла на WBA в зала "Колодрума" в Пловдив.  Очакванията залата да бъде пълна до краен предел се сбъднаха, като Тервел хвърли в екстаз всички по трибуните.

Програмата на галавечерта 

По време на цялата вечер в зала "Колодрума" се изиграха 10 двубо. Ето и пълната програма на боксовата гала  и развитието на срещите:

- В първия двубой Сара Марянович от Сърбия победи сънародничката си Мария Живкович. Реферът бе принуден преждевременно да прекрати мача в суперлека категория

- Румънецът Даниел Бучиуч нокаутира Нусмир Месанович от Босна и Херцеговина в третия рунд. Вторият двубой за вечерта бе предвиден за 6 рунда по 3 минути в средна категория

- В двубоя от тежка категория Даниел Роблес се отказа след трети рунд срещу Игор Шевадзуцкий.

- Първото българско участие в галавечерта завърши по великолепен начин. Джоана Нуамеруе не остави никакъв шанс на сръбкинята  Кристина Шварц в категория "перо". Шварц не издържа и двубоят прекаратен още в първия удар след серия много мощни удари на Джоана.

- Пенчо Цветков прегази латвиеца Едгарс Калнарс и още в първия рунд стигна до успеха след технически нокаут.

- В единствения двубой с двама родни представители Константин Семерджиев загуби от Борислав Занков, след като Коко се отказа след втория рунд след серия силни удари от съперника. След края на двубоя Занков се поклони пред съперника в знак на уважение към него. 

- Патрик Майлата от Нова Зеландия и Павло Кроленко от Украйна изиграха изиграха най-оспорвания двубой до момента. Двамата се състезаваха в 6 рунда по 3 минути в двубой тежка категория, като Майлата стигна до победата след единодушно съдийско решение.

- Бившият съперник на Кубрат Пулев - Богдан Дину отказа Озбърн Макимана, който хвърли бялата кърпа в четвъртия рунд. Румънецът не се затрудни изобщо и стигна много лесно до победата.

- Спас Генов и скандалния грузинец Леван Шония изиграха атрактивни 8 рунда по 3 минути, но българинът спечели с 79-74, 79-73, 79-75, което е 12 професионална победа за него и шеста такава на българска земя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички