Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри: Циганския крал нокаутира шампиона!


Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри: Циганския крал нокаутира шампиона!
Снимка: Guliver/GettyImages

725722 0

Обещанието на Тайсън Фюри бе спазено! Непобеденият британец изпълни заканата си и прегази Дионтей Уайлдър в реванша между двамата и спечели с технически нокаут дългоочакваната втора битка между двамата титани на тежка категория! 

Циганския крал не остави никакви съмнения в превъзходството си, след като в рамките на 7 рунда тотално надигра своя опонент и не го остави да диша, постоянно пресирайки го с десни крошета и леви прави удари, с които Уайлдър така и не успя да се справи. 

Тайсън Фюри демонстрира наглед, че покачването на теглото му е увеличила неговата мощ, като британецът влезе в битката с голяма скорост и много тежки удари. Това доведе до нокдаун още в 3-ия рунд, когато с дясно кроше Дионтей беше проснат на ринга. Голямото поражение в случая беше десен прав, попаднал директно и с всичка сила в лявото ухо на американеца, от което рукна кръв и вероятно този удар увреди тъпанчето, което пък моментално оказа влияние на вестибуларния апарат на Уайлдър и оттук-насетне той имаше огромни проблеми с равновесието. 

Циганския крал стигна и до втори нокдаун в 5-ия рунд и, въпреки че съдията му отне и точка заради нерегламентиран удар, Фюри продължи да трупа точки в актива си и не беше загубил нито един рунд след първата половина на битката. Уайлдър от своя страна загуби тотално ориентация на ринга и единствено постоянните клинчове го спасиха от ново падане и нокаут. 

Дойде време и за окончателния край на срещата в 7-ия рунд, когато след серия от ляв-десен-прав в главата на Уайлдър съдията прецени, че Уайлдър не може да продължи и отсъди технически нокаут в полза на Фюри! Дионтей се опита да спори, но ясно си пролича, че той вече не е адекватен на ринга и имаше огромни проблеми с ориентацията. Оказа се впоследствие, че съдията не е взел еднолично решение, а от треньорския щаб на Уайлдър са хвърлили кърпа на ринга в знак на това, че оттеглят своя боксьор от двубоя. 

Така голямото очакване за епизод №2 на сагата между двамата непобедени тежки атлети оправда надеждите на феновете за зрелище, а Тайсън Фюри след дълги години на страдание, депресия и проблеми с килограмите отново е шампион - този път на WBC. С това той вече е притежавал всички значими пояси в бокса, докато Уайлдър загуби за първи път в кариерата си в професионалния бокс в тежка категория. 

ИНФОРМАЦИЯ И РЕАКЦИИ СЛЕД УАЙЛДЪР - ФЮРИ 

ВИДЕО: Канонадата от 3 удара, която прати Уайлдър в нокаут (видео тук)

ВИДЕО: Бруталното дясно кроше, което разкървави Уайлдър (вижте тук)

Първите думи на шампиона Фюри след нокаута (вижте тук)

Тайсън Фюри облиза кръвта от тялото на Уайлдър (СНИМКИ вижте тук)

Първите думи на щастливия победител Тайсън Фюри (интервюто на Фюри четете тук)

Уайлдър е бесен на своя екип (вижте защо в тази статия)

РАЗВОЙ НА ДВУБОЯ

РУНД №1: Двамата не губеха особено време в опознаване, като се опитаха да започнат с размяна на удари от далечна дистанция и най-вече в тялото. Първи добър удар нанесе Фюри с десен прав, но Дионтей контрира с много мощни два прави с дясната ръка, 1.57 преди края на рунда. Британецът отвъдна с няколко куки, с които разби леко гарда на Уайлдър, но американецът съумя с крака да избяга от ударите на Циганския крал. В последните 30 секунди Фюри се опита да атакува и заби опонента си във въжетата, но така и не нанесе чист удар. Британецът обаче заслужи победата в първия рунд. 

РУНД №2: Фюри продължи да пуска леви крошета в главата на Уайлдър, но най-накрая Дионтей отвърна с точни две попадения в главата на Тайсън. Той обаче се отдръна отлично и при двата удара и не усети тежката мощ на десния прав на Бронзовия Бомбардировач. 1:01 преди края отново с точно попадение се отчете Фюри с ляво кроше, но двойна серия от Уайлдър едва не разклати британеца към края на рунда. В последните 30 секунди отново Фюри беше по-активен и вкара опонента си във въжетата - нов рунд за британеца. 

РУНД №3: Рундът беше открит с пасивни 30 секунди, но Фюри избухна - ляво кроше, десен прав и опит за ъперкът. Последва и нов десен прав на британеца, който взе ранен аванс и разклати опонента си. Стигна се до там, че Уайлдър започна да търси все повече клинчове и да се навежда. 33 секунди преди края на рунда Тайсън Фюри намери перфектно своя опонент с дясно кроше и го прати на пода  - първи нокдаун и 10:8 в тази част за Фюри. 

РУНД №4: Американецът определено не беше в добра кондиция, като му потече кръв и от ухото. В края на предходния рунд и в началото на 4-ия пък Уайлдър се подхлъзна и падна два пъти на пода. Уайлдър използва рунда, за да се опита да стои на страна, а единственият агресор на ринга беше Фюри. Той нанесе нови тежки удари, но Дионтей се опази и дори опита атака 30 секунди преди края. Той не сполучи, а и този рунд влезе на сметката на Фюри. 

РУНД №5: Втори нокдаун записа Фюри в 5-ия рунд, като по подобен начин Фюри прати съперника си на пода. Послдева десен прав в главата му и Уайлдър вече едва се движеше и започна да търси мощни удари, за да стигне до нокаут. Той обаче беше много неточен, а Фюри методично удряше американеца от лявата част на главата на Бронзовия бомбардировач. Интересно обаче реферът отне точка от Фюри заради нелигитимен удар - нещо, за което по-рано на два пъти не беше наказан Уайлдър. Нов рунд за Фюри! 

РУНД №6: 2 минути преди края Тайсън отново влезе с канонада срещу Уайлдър, който се олюля на въжетата и така и не падна за 3-и път. Той продължи да влиза в клинч и принуждаваше съдията да разделя боксьорите. Агресорът беше Тайсън Фюри и отново взе рунда (10:9). 

РУНД №7: Това се оказа и последният рунд в мача. Фюри притисна своя съперник във въжетата, нанесе комбинация ляв-десен-ляв в главата на Уайлдър и съдията прекрати мача! 

ИЗЛИЗАНИЯТА КЪМ РИНГА

В 04:00 часа българско време започнаха двубоите, които трябва дасе изиграят преди черешката на торатата. Очаква се двамата боксьори да се насочат към ринга около 06:30 часа българско време! В 06:35 часа към ринга бяха призовани част от големите шампиони в бокса, които да дадат своеобразен старт на битката в Лас Вегас. Те получиха почетни медали от организаторите, а това беше последвано от изпълнение на химните на двете страни - Великобритания и Фюри. 

Точно в 06.56 часа българско време Тайсън Фюри пое към дългия коридор към арената под звуците на "Freed from desire". На самата арена той излезе, седнал на трон и поздрави феновете от пиадестала си, докато пееше "Crazy" на Патси Клайн. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ УАЙЛДЪР - ФЮРИ НА ЖИВО

Епизод №1 от американо-британската битка не предизвика толкова голям интерес, колкото двубоят в Лас Вегас, но е голямата причина втората част между боксьорите да се превърне в "реванша на века". Тогава Фюри контролираше случващото се на ринга почти през цялото време и се очакваше да спечели по точки преди в 12 рунд Уайлдър да го прати в тежък нокдаун. Като по чудо Циганския крал съумя да се изправи, а съдиите, справедливо или не, отсъдиха едно от редките равенства, които са виждали феновете на професионалния бокс

Това безпосрно беше най-тежкият двубой за Уайлдър, който има изумителните 42 победи с 41 нокаута в кариерата си до момента. Единственият успех без нокаут за него бе срещу Бърмейн Стивънс през 2015 година. Тайсън Фюри няма толкова впечатляваща визитка откъм нокаути (29 победи в 20 мача), но няма нито едно поражение, а също така беше човекът, прекратил ерата на Владимир Кличко в тежка категория. 

В последната седмица Уайлдър и Фюри сипят закани един към друг по време на медийните си изяви, а на една от последните пресконференции двамата едва не се сбиха. Те бяха разтървани, но затова на кантара беше забранен традиционното заставане "лице в лице". Въпреки това със сигурност ни очакват нова порция любопитни моменти от двубоя, а всичко интересно преди Уайлдър - Фюри четете тук

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ УАЙЛДЪР - ФЮРИ 

Най-добрата новина за феновете на бокса в България е фактът, че битката ще бъде предавана в българския ефир. Коя е телевизията, която ще излъчва Уайлдър Фюри вижте в тази статия

В двубоя са заложени съдбите на два колана. Безспорно по-важният е този на WBC, който е притежание на Уайлдър и е единственият, който не е около кръста на Антъни Джошуа. Вторият е специалният пояс на боксовата библия "Ring Magazine", който в момента е овакантен. Това е една от титлите, които Фюри притежаваше след победата си над Владимир Кличко. 

В петък следобед американско време се проведе и задължителният кантар преди битката между двамата. Оказа се, че и шампионът, и претендентът, са "наляли" сериозна мускулна маса, като и двамата са по-тежки в сравнение с предходния двубой - какво показа кантарът преди Уайлдър - Фюри вижте в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички