Дилиан Уайт бе неузнаваем срещу Мариуш Вах, но все пак го би


Дилиан Уайт бе неузнаваем срещу Мариуш Вах, но все пак го би
Снимка: Guliver/GettyImages

12042 0

Безспорно в съботната вечер събитие №1 в световния бокс е реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис, но не по-малко горещо беше по време на един от подгряващите двубои в залата. Бившият претендент за световната титла Дилиан Уайт, който дълго време не се боксира заради наказание за употреба на забранени вещества, се завърна на ринга, но не убеди с играта си при победата над ветерана Мариуш Вах.

Британският боксьор спечели след единодушно съдийско решение срещу поляка, след като така и не успя да го нокаутира. Напълнелият сериозно Уайт беше по-активният боксьор през двубоя, но рано-рано Вах закачи окото му с част от ръкавицата, което създаде проблеми на Уайт. Дори този дискомфорт обаче не може да е оправдание за начина, по който изглеждаше на ринга Дилиан - тромав, бавен и е не добра кондиция. 

31-годишният боксьор спечели битката, залагайки основно на удари с водещата ръка, пазейки дистанция и нанасяйки удари в корема на Вах. По този начин той не позволяваше на поляка да се доближи до него и Уайт контролираше битката. В края на мача британецът определено се измори, но все пак завърши битката в стил, нанасяйки няколко точни попадения с ляв прав в главата на Вах. 

В крайна сметка съдиите му присъдиха победата с 98-93, 97:93 и 97:93. Това се оказа негова 27-а победа на професионалния ринг, но не успя да увеличи сметката си с нокаути, която остава на 18. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Уайт не приличаше на себе си по време на кантара в петък, след като се оказа, че е напълнял сериозно и не изглежда в добра физическа форма. Коремът му дори се подаваше над дънките му и направи сериозно впечатление на всички специалисти, които очакват да има сериозни проблеми срещу Вах, независимо че полякът е на 39 години и най-добрите му години в бокса са зад гърба му. 

Както е известно, Уайт имаше проблеми с властите заради положителна допинг проба, като това го извади от строя за известно време. Очевидно е, че той не е тренирал много усърдно и, въпреки че е с една глава по-нисък от съперника си, той тежи почти колкото него. Британецът стопира кантара на 122.5 килограма, което се оказа само с половин килограм по-ниско от теглото на Вах (123 кг).

Може да следите черешката на тортата Антъни Джошуа - Анди Руис НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички