Зауерланд нарече контузията на Пулев "трагедия" и обясни ситуацията като "сложна"


Зауерланд нарече контузията на Пулев "трагедия" и обясни ситуацията като "сложна"
Снимка: БГНЕС

2193 0

Кале Зауерланд обяви за "трагедия" контузията на Кубрат Пулев малко преди двубоя срещу Антъни Джошуа за световната титла. Очакваният с огромен интерес двубой няма да се проведе, като агентът на Кобрата обяви, че причината за това е лекарска забрана българинът изобщо да тренира.

"Първо е трагично за Кубрат, както и за отбора – много разочароващо и тъжно. Мина година откакто той победи в последния мач от елиминациите по път за титлата Дерек Чисора, боксира се 2 пъти в България и в последната седмица на спаринг, той е получил контузия. Тя е разкъсване на пекторалиса – мускул, който е на гърдите – свърза рамото с гръдния кош. Кубрат все още искаше да се бие и да продължи да тренира, но докторите на практитка му забраняват. Нямахме избор и отменихме участието му“, коментира Кале Зауерланд пред "Нова телевизия".

Освен това агентът обясни, че договорът между двете страни е благодарение на статута на Пулев на претендент на IBF. Това усложнява преговорите за нова дата за двубой между двамата боксьори.

"За двубоя с Джошуа - това не е доброволен договор, той е по правилото, че Кубрат е задължителен претендент. Така че трябва да бъде съобразено с правилата на IBF. Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, снощи и обсъждахме варианта за нов мач още идната година, но разбира се техният фокус сега е върху предстоящия двубой с Карлос Такам, който е следващ претендент", каза още Зауерланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички