Защо се бави решението за мача Кубрат Пулев - Дилиън Уайт?


Защо се бави решението за мача Кубрат Пулев - Дилиън Уайт?
Снимка: БГНЕС

2433 0

За пореден път търгът за правата на срещата Кубрат Пулев - Дилиън Уайт беше отложен. В четвъртък стана ясно, че и от двата лагера са поискали отлагане на тайното наддаване, организаирано от IBF, като молбата е била удовлетворена. Новата дата за търга е 24-и май, а причината за поредното забавяне на наддаването е, че двата лагера са близо до сключване на сделка.

Както е известно, от федерацията позволиха на промоутърите на двамата боксьори да проведат преговори преди да бъде насрочена дата за търга. Двете страни така и не се разбраха, но за втори път наддаването, което беше насрочено за началото на месец май, беше отложено. Според "boxingscene.com", причината за това е, че "Зауерланд" и Еди Хърн привършват разговорите за осъществяването на двубоя и до началото на следващата седмица ще има официално насрочени дата и място за претендентския двубой.

Забавянето на преговорите се дължи на желанието на Еди Хърн мачът да е част от галавечер, в която Кубрат Пулев и Уайт трябва да подгряват следващия мач на Антъни Джошуа. Дори това да не стане опитният промоутър иска срещата да е на Острова, а приходите - разпределени 50:50. По правилата на IBF, Кобрата трябва да получи 75% от приходите, но Хърн прави всичко по силите си да договори по-изгодни условия за своя клиент. Именно финансовите претенции от британска страна са причината за сериозното забавяне в преговорите между двете страни.

Победителят в сблъсъка Кубрат Пулев - Дилиън Уайт ще получи шанс да се изправи срещу Антъни Джошуа в спор за световната титла на IBF или в края на 2018 година, или в първите 4 месеца на 2019 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички