Възможните съперници за завръщането на Тайсън Фюри на ринга


Възможните съперници за завръщането на Тайсън Фюри на ринга
Снимка: Guliver/GettyImages

4161 0

Непобеденият бивш световен боксов шампион в тежка категория Тайсън Фюри обяви завръщането си на ринга. Той ще се бие за пръв път от 3 години насам, като ще излезе в специална галавечер в Манчестър на 9-и юни. Засега обаче не е ясно срещу кого точно ще се изправи в първия си мач от блестящата победа над Владимир Кличко през 2015 година.

Британският таблоид "The Sun" даде 6 различни предположения за това кой може да е бъдещият съперник на британския боксьор. Както е известно, той иска да се изправи срещу Антъни Джошуа в даден момент в следващите две години. За да се случи това, Фюри трябва да се изправи срещу сериозни противници. Точно такъв мач се готви през юни месец.

Един от фаворитите за мач срещу бившия световен шампион е бивш съперник на Кубрат Пулев - Кевин Джонсън. Американският ветеран все още е в добра форма, но е в графата "сигурен" за Фюри. Причината, разбира се, е свързана с факта, че бившият претендент за титлата вече е далеч от най-добрата си форма, а освен това британецът вече го е побеждавал.

Шанън Бригс също е вариант пред промоутърите на Фюри. 46-годшиният боксьор търси двубой, от който да изкара 7-цифрена сума и да се откаже от бокса официално, тъй като е на 48 години. Той също има сериозен интерес мач срещу Фюри да бъде организиран. Дейвид Прайс, който беше брутално нокаутиран от Александър Поветкин, е сред имената, с които се спекулира. Останалите са Ник Уеб, Дерек Чисора и Тони Белю. Последният е малко вероятен вариант, тъй като се намира в добра форма и може да причини неприятности на Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички