Важна крачка за Антъни Джошуа към титлата "абсолютен шампион"


Важна крачка за Антъни Джошуа към титлата "абсолютен шампион"
Снимка: Guliver/GettyImages

1954 0

След като проведе задължителната защита на титлата на IBF, Антъни Джошуа пожела да се изправи в двубои, които да му осигурят обединяване на титлите на основните боксови федерации. И по всичко изглежда, че искането му ще бъде удовлетворено.

Промоутърът Еди Хърн потвърди, че WBA - една от федерациите, чиято титла държи, ще изчака със задължителния претендент, ако Джошуа има подготвен двубой за обединение на титли. Такива мачове се подготвят срещу Джоузеф Паркър и Дионтей Уайлдър.

"Независимо кой е задължителният претендент, WBA ще направи изключение, ако има подготвен двубой за обединение на титлите. Ще говоря с президента Гилберто Мендоса, който ще дойде в Англия през декември. Надали ще можем да отлагаме двубоя до 2019 година, но ако имаме мачове за обединение на титлите, от федерацията ще са готови да изчакат", каза Хърн пред "Sky Sports".

Луис Ортис беше последният задължителен претендент на WBA, но сега се очаква победителят от битката Александър Поветкин и Кристиан Хамер. Възможно е в спора да се намеси и Мануел Чар, ако спечели срещу Фрес Окендо в битката за другия пояс на WBA. Както е известно, Джошуа е "супер шампион" на асоциацията, докато Чар е "шампион" на WBA.

"Говорихме с лагера на Поветкин за потенциален мач. Имаме отлични взаимоотношения с неговата агенция, като той може да е задължителен претендент на WBA, но и на WBO, така че решението им е тяхно", каза Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички