ВИДЕО: Смит нокаутира Гроувс и стана шампион на WBA


ВИДЕО: Смит нокаутира Гроувс и стана шампион на WBA
Снимка: Getty Images/Gulliver

1315 0

Калъм Смит детронира шампиона на WBA в супер средна категория Джордж Гроувс и спечели трофея Мохамед Али. Двамата британци се изправиха в битка на територията на Саудитска Арабия. По-младият от тях Смит, който е на 28 години, нокаутира 30-годишния си сънародник в седмия рунд на мача, като по този начин отне титлата на Гроувс, който беше шампион в последните 16 месеца. Смит вече е с 25 победи в кариерата си, 18 с нокаут, докато Гроувс е спечелил 28 от 32 мача, 20 с нокаут.

Разликата в ръста между двамата в полза на претендента се оказа ключова в двубоя, като по-високият с 10 см Смит пласира няколко отлични десни крошета в съперника си. Гроувс отговори на предизвикателството с ляв прав, но в началото на седмия рунд преклони глава пред по-младия си противник, след серия от леви удари на Смит. Реферът Луис Пабон отброи до 10 и короняса новия шампион на WBA в супер средна категория. Щастливият британец коментира триумфа си след края на мача.

,,Чаках дълго време за този момент. Това означава много за мен. Не съм човек, който показва много емоции. Но днес целият труд и усилия се отплатиха на ринга. Искам да поздравя Гроувс и да му пожелая успех“, завърши Смит.

Вече е ясно и мястото на битката между Уайлдър и Фюри

Той получи трофея Мохамед Али от дъщерята на великия боксьор Рашида Али. Двамата британци изненадоха с избора си на място за двубоя им, като всички очакваха срещата помежду им да е във Великобритания. Вместо това Саудитска Арабия прие за първи път в историята си международно боксово събитие на своя територия. Това е поредната стъпка към модернизиране на страната, което започна с редица промени в обществен план – премахване на забраната за жени шофьори и разрешение да посещават спортни мероприятия. Град Джида, който бе домакин на мача Смит-Гроувс, по-рано прие и събитие от най-развлекателния спорт в САЩ кеча.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички