Уайлдър е поредният, който ще опита да пререди Кобрата за бой за световната титла


Уайлдър е поредният, който ще опита да пререди Кобрата за бой за световната титла
Снимка: Getty Images/Guliver

8909 0

Дионтей Уайлдър е поредният, който опитва да пререди Кубрат Пулев за битка с победителя от срещата на Анди Руис и Антъни Джошуа. Световният шампион на WBC обяви, че няма да направи дългоочаквания реванш с Тайсън Фюри, ако съумее да се разбере за обединителен сблъсък с носителя на поясите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Руис ще мери сили с Джошуа на реванш в Саудитска Арабия на 7 декември, като двубоят бе широко дискутиран в последния месец и бе пред угрозата да се провали.Апетити за мач с победителя от него има Кобрата, който е официален претендент на IBF.

На опашката обаче чака и Александър Усик. Украинецът няма нито един мач в тежка категория, но е шампион на всички версии в полутежка, пише "Тема спорт". Той се премести в кралската дивизия и държи да получи директен шанс за въпросните трофеи.

"Не виждам причина да се бия с Тайсън Фюри в следващия си мач. След като победя Луис Ортис, ще настоявам за мач с шампиона на останалите версии. Трябва да получа такава среща, защото всички искат да видят обединителен мач. Никой не иска да се занимава с разхвърляне на пояси. Ако Руис или Джошуа искат да се срещнат с мен, да го направим още през пролетта. Тайсън ще трябва да почака, както и всички останали", отсече Бронзовия бомбардировач.

От IBF пък задължиха победителя от въпросния мач да се боксира с Кубрат Пулев, като дори бе поставен и краен срок за провеждане на срещата. Повече по темата - тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички