Тервел подгрява сблъсъка на Кубрат с Фюри


Тервел подгрява сблъсъка на Кубрат с Фюри
Снимка: БГНЕС

1382 0

Кубрат Пулев u Хюи Фюри ще боксират в София, като най-вероятната дата за провеждане на сблъсъка е 20 октомври. Двете страни са се договорили по основната част за сблъсъка, като остават дребни детайли, които обаче няма да се превърнат в препъни камък за организиране на галавечерта. Тя ще се състои в "Арена Армеец", като се очаква официалното потвърждение за двубоя да бъде направено в края на тази седмица или в началото на следващата.

Битката между Кобрата и братовчеда на Тайсън Фюри ще бъде за званието официален претендент на IBF за световната титла в тежка категория. Победителят от този сблъсък ще може да предизвика носителя на пояса, който към този момент е Антъни Джошуа, пише "Тема спорт".

Общото между Кубрат и Хюи е, че и двамата имат по една загуба, като пораженията им идват от действащи към дадения момент световни шампиони. 37-годишният Пулев отстъпи на Владимир Кличко през 2014-а и в момента е с актив от 25 успеха и една загуба. 23-годишният Фюри пък падна от Джоузеф Паркър миналата година и в момента е с 21 победи от 22 двубоя.

Сблъсъкът ще бъде първи за Кобрата след година и половина пауза. За последно той отказа по точки Кевин Джонсън отново в "Арена Армеец". Както тогава, така и сега в един от подгряващите двубои ще участва и Тервел Пулев. Подобно на батко си, Тево също има два мача в най-голямата зала в България, постигайки две убедителни победи с нокаут. Въпросният двубой може да се окаже последен за бронзовия олимпийски медалист от Лондон 2012, преди той да стане претендент за европейска или междинна международна титла. До момента 35-годишният Тервел има 11 поредни победи, като единствено Валери Брудов удържа всички рундове и загуби по точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички