Тервел не знае как изглежда, а камо ли как се бие следващият му съперник


Тервел не знае как изглежда, а камо ли как се бие следващият му съперник
Снимка: БГНЕС

1716 0

Тервел Пулев ще излезе буквално на сляпо в десетия си двубой на професионалния ринг. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година ще се изправи в събота срещу унгареца Ласло Пензеш.

Съперникът на българина е на 39 години, като има 7 победи от 7 двубоя, 6 от които с нокаут. Галавечерта ще се проведе във Виена, а подгряващите срещи в столицата ще включват част от националния ни тим по олимпийски бокс.

Проблемът пред Тервел е, че нито една среща на Пензеш не фигурира в интернет пространството. Неговият треньор Борислав Бояджиев призна, че са опитали да съберат някакви материали от лагера на унгареца, но са получили отказ.

"Честно казано, дори на снимка не сме го виждали. Явно ще се запознаем с него на кантара в петък или в четвъртък, ако сме в един хотел, когато пристигнем във Виена. Всичко това обаче не ме притеснява толкова, защото Тервел е свикнал с подобни неща. При аматьорите знаете, че обикновено първият мач винаги е такъв - не знаеш кой ти е съперникът. Опитът ще ни помогне в тази ситуация. Мачът е тежък, 8-рундов, така че в първите 2-3 рунда ще подходим по-внимателно, след което вече ще тръгнем в атака. Надявам се, че Тервел ще спечели с нокаут, но дори да е по точки, важното е да се върнем с победа", заяви Бояджиев пред "Тема Спорт".

Треньорът разкри, че Пулев е направил спаринги с национала Радослав Панталеев, който от своя страна се готви за втория си мач тази година от сериите "WSB".

До момента по-малкият брат на Кубрат Пулев е записал 9 победи в 9 мача, и 9-те с нокаут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички