Тервел Пулев разкри как е спасил победата на Кобрата в мача с Дину


Тервел Пулев разкри как е спасил победата на Кобрата в мача с Дину
Снимка: БГНЕС

9718 0

Българската звезда в бокса в полутежка категория Тервел Пулев разкри как е успял да запази самообладание, след като е видял тежката аркада на брат си Кубрат в мача му срещу Богдан Дину. Въпреки че е бил шокиран от раната, тъй като костта на брат му се е виждала след разреза.

"На аркадата на Кубрат срещу Бодан Дину му се виждаше костта на черепа. Ако аз бях реагирал уплашено, щеше да му се отрази. Затова му казах, че всичко е наред. Нямах време да взимам решение, това бе импулсивно, за да има шанс и да спечели мача", призна по-малкият от братята Пулеви пред "Дарик".

Той коментира въпроса дали в бокса има уредени мачове. "Може би има, но когато мачът е истински, то си личи. Няма как да бъде подправено или нагласено, че е такова. Феърплеят между двамата е, когато, независимо колко тежък е бил мачът - накрая да се прегърнат, и буквално и преносно", отбеляза боксьорът.

Тервел направи сравнение и между бокса у нас и този в САЩ. "Там ме канят на галавечер в четвъртък, кога би имало такова нещо тук? Разликата в Америка - там боксът е религия, постоянно има бокс, култура за бокс. В залите треньорите са по цял ден там, живеят там. Тренировъчна зала прилича на зала за събития. Там е култура, хората са фенове на бокса, имат познания", коментира той. А кога и къде ще е следващият мач на Тервел вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички