Тервел: Кубрат няма от какво да се притеснява, Джошуа го мисли за "малка гара"


Тервел: Кубрат няма от какво да се притеснява, Джошуа го мисли за "малка гара"

1557 0

Най-добрият български боксьор в полутежка категория при професионалистите Тервел Пулев сподели, че брат му Кубрат има своите шансове срещу световния шампион Антъни Джошуа. Той очаква да се получи изключителен мач и се надява британецът да подцени българина.

"Кубрат ще упее да се подготви за мача срещу Антъни Джошуа. Опитът му е много ключов в случая, знае кое да се мобилизира и кога да почива", категоричен бе Тервел Пулев пред Канал 3.

"Аз мисля, че сравненията между мачовете на Кубрат срещу Кличко и на предстоящия срещу Джошуа, са излишни. Това са два коренно различни мача. Общото и в двата случая е, че Кубрат има шанс да стане световен шампион. Антъни Джошуа е представител на младостта. Все пак е 25-годишен (б.р. 27-годишен) и силата сега е с него, но ще видим Кубрат какво ще противопостави", коментира по-малкият брат.

Боят между двамата боксьори в тежка категория е на 28 октомври на "Principality Stadium" в уелската столица Кардиф.

"И Владимир Кличко, и Антъни Джошуа имат слаби места. Мисля, че Кубрат беше на милиметър да отключи това слабо място на Владимир, малко не му достигна, но няма нужда да гледме назад, сега темата с Джошуа е по-актуална. И Джошуа не е непобедим, независимо, че изглежда като Аполон, атлетичен, много силен и здрав, но се видяха и негови слабости и съм сигурен, че Кубрат ще се възплозва от тях", заяви Тервел.

"Предимствата на Кубрат са, че неговата кариера в аматьорския бокс е по-реална. Някои от мачовете на Антъни Джошуа са много спорни – как стана Олимийски и вицесветовен шампион. Кубрат си е извоювал това, до което е стигнал, съвсем сам", добави боксьорът в полутежка категория.

"Кубрат Пулев няма от какво да се притеснява. Дори и да загуби този мач, какво губи? Самият факт, че е стигнал до този бой е успех. Всички българи трябва да го оценяваме и да сме благодарни. Кубрат Пулев е посланик на всички българи и той ги представя", каза още Тервел Пулев.

"В никакъв случай не мога да кажа, че Кубрат може да прегори и да има предстартова треска. Той не е прекалено спокоен, балансиран е. Знае какво прави, какво се случава и знае какво точно трябва да направи в дадена ситуация", сигурен е бронзвоият медалист от Олимпийски игри.

"Очаквам един по-умен Кубрат срещу Джошуа, в сравнение с мача му срещу Кличко. След срещата на брат ми срещу Владимир, той се промени и в живота, не само в спорта. Това е един житейски урок. Точно това први бокса велик спорт – когато си на ринга ти играеш твоя живот. Това, което правиш на ринга, това си и в живота, и малките неща може да показателни, за този, който може да ги чете", заяви още Тервел.

"Убеден съм, че ще се получи изключителен мач. Надявам се Джошуа да подцени Кобрата. Британецът заяви, че гледа към следващия противник и не мисли детайлно за Кубрат, което означава, че го мисли за „малка гара“. Ще видим какво ще се получи... Моите пожелания са прости – ние да излезем победители", завърши с оптимизъм братът на Кубрат.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама