Съперникът на починалия боксьор отказа хонорара си за злощастния мач


Съперникът на починалия боксьор отказа хонорара си за злощастния мач
Снимка: Getty Images/Guliver

19234 0

Пуерториканският боксьор Субриел Матиас, срещу когото проведе последния си мач трагично загиналият Максим Дадашев, отказа хонорара си за този двубой и заяви, че не се нуждае от тези пари.

Сблъсъкът Матиас - Дадашев се проведе за званието "задължителен претендент" на IBF в полусредна категория. Пуерториканецът трябваше да спечели 75 000 долара от този мач.

"Нямам нужда от тези пари, Ние просто отиваме на ринга, мислейки за благополучието на нашите семейства, незнаейки колко трудно ще ни бъде. Лети високо, голям воине. Само Бог знае причината за случилото се. Винаги ще го уважавам. Почивай в мир, Максим Дадашев", заяви Матиас, цитиран от BoxingNews24.

Както е известно, руснакът получи в края доста удари в главата и загуби съзнание след мача. Той бе откаран в болница, където му бе поставена диагноза "Мозъчен оток". Дадашев претърпя операция, като му бе отстранена част от черепа. След това обаче той бе въведен в медицинска кома, от която така и не се събуди. Вижте видео от мача в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички