Реваншът между Джошуа и Руис счупи рекорд от двубоя на Антъни с Кличко


Реваншът между Джошуа и Руис счупи рекорд от двубоя на Антъни с Кличко
Снимка: Getty Images/Guliver

2016 0

Реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис за световните титли в тежка категория е счупил рекорда на Sky Sports за най-много платени посещения. Това разкри промоутърът на ЕЙ Джей - Еди Хърн.

Над 1,6 млн. са си купили правото да гледат двубоя, като всеки е платил по 24,95 паунда. Това означава, че сумата, заплатена на Sky възлиза на близо 39.32 милиона паунда. Двамата боксьори ще приберат процент от въпросните пари, което означава, че хонорарите им от сблъсъка значително ще нараснат. По договор Джошуа прибра рекордните в кариерата му 46 милиона паунда, а за Руис останаха 10.

"Счупихме рекорда. Можеше и да е повече. Огромен, просто чудовищен успех. Когато накрая всички дойдат при теб и от Саудитска Арабия просто казват: "Променихте сте облика на спорта в тази страна", е страхотно. След това и от Скай дойдоха и заявиха:"Счупихме рекорда", бяха думите на развълнувания Хърн. По този начин сблъсъкът счупи миналия рекорд от 1,5 млн. закупени за победата на Джошуа срещу Владимир Кличко през 2017 година. На трето място в тази класация остава отново сблъсък на Джошуа  с Джоузеф Паркър през 2018 година с 1,46 млн. поръчки.

Сега на ред е Кубрат Пулев, който е фаворит за сблъсъка с Антъни Джошуа. Ето какъв коментар направи британеца за Кобрата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички