Ясни са условията, при които ще се осъществи Джошуа - Паркър


Ясни са условията, при които ще се осъществи Джошуа - Паркър
Снимка: Gulliver/GettyImages

2081 0

Битка между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър почти със сигурност ще има и тя ще е в първата половина на 2018 година. Това обяви лично Еди Хърн, който разкри любопитни факти от преговорите с лагера на световния шампион на WBO.

"В следващите няколко седмици се надявам да сме готови с преговорите с хората на Джоузеф Паркър, макар че има разминавания. Те не са съгласни на 30% от портфейла на мача, но ако получат 35%, това са около 7-8 милиона долара за Паркър", обясни Хърн. Това разпределяне на парите ще означава, че Джошуа ще вземе около 20 милиона долара - сумата, която той заработи и в задължителната защита срещу Карлос Такам. 

"Това ще означава, че Джошуа ще вземе същите пари като за победата над Карлос Такам, а би трябвало да са повече, когато говорим за обединяващ титли мач.

Също така ще имаме повече основания да отклоним предложението на Уайлдър, който цели дялба 50-50. При наличие на три пояса от четирите пояса при нас ще е по-лесно да му кажем, че такова нещо няма как да стане", каза още Хърн пред Sky Sports.

Британският промоутър обаче работи и по други сценарии. Ако преговорите с Паркър не бъдат доведени до успешен край, то Джошуа може да се изправи в задължителна защита на пояса на WBA срещи Дилиън Уайт, или да замине за САЩ, където да премери сили с набиращия скорост Джарел Милър. Кой е той - вижте в специалния материал на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички