Пулев срещу Джошуа можеше да събере над 100 хиляди на стадиона, но...


Пулев срещу Джошуа можеше да събере над 100 хиляди на стадиона, но...
Снимка: Getty Images/Gulliver

3868 0

Дългоочакваната битка на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на световния бокс е все по-близо, а билети за най-голямото събитие в спорта до края на годината почти няма. Промоутърът на британеца - Еди Хърн, обаче обяви, че двубоят спокойно е можел да събере много повече зрители от предвидените 80 хиляди души.

Организаторът даде по-подробна информация за оставащите билети, но в същото време разкри, че спокойно срещата е щяла да събере 100 хиляди фенове на стадиона. Причината това да не стане обаче се крие в хотелската част около стадион "Принсипалити" в Кардиф.

"Продали сме над 77 хиляди билета за двубоя. Остават около 300 в един от страничните блокове на стадиона", коментира Хърн, цитиран от "Mirror".

"По всяка вероятност ще пуснем в продажба още 900 билета през следващата седмица, които не бяхме пуснали заради логистични проблеми и неяснотата колко пространство ще има около ринга.

Проблемът, който имаме, е с хотелите в региона - хората не могат да си резервират нощувки, така че сега предлагаме алтернативни пакети с оглед създалата се ситуация. Можехме да продадем още поне 30 хиляди билета, ако имаше достатъчно хотели, в които феновете да отседнат. Истината е, че това са просто невероятни цифри", коментира още Хърн по темата.

Въпреки "ограниченията", на които са подложени промоутърите, Антъни Джошуа ще заработи около 30 милиона паунда (преди данъци и такси) от защитата на поясите си срещу Кубрат Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички