Фюри отправи сериозно предупреждение на Джошуа за "костеливия орех" Кубрат Пулев

Боксовият треньор Питър Фюри предупреди световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, че трябва да бъде много внимателен в мача си с Кубрат Пулев догодина, защото българинът е много опасен съперник. Фюри е чичо на бившия световен шампион Тайсън Фюри и баща и треньор на Хюи Фюри, който бе победен от Пулев по точки в София миналата година.

"Кубрат Пулев е много добър боксьор. Той научи много от мача с Кличко, където бе нокаутиран. Пулев играе защитен бокс и има много, много добър прав удар. Няма много сила в ударите, но е костелив орех. Определено трябва да се внимава с него, няма да бъде лесен съперник. На това ниво всичко може да се случи", коментира британският треньор.

IBF отвърна на удара: Задължи Джошуа да се разбере с Пулев за бой

Британската звезда в бокса в тежка категория Антъни Джошуа е поставен в неловко положение, след като получи ултиматум от 2 организации да се изпр...

"Пулев е много търпелив, няма силата да нокаутира съперниците си, но е добър боксьор и е много мъдър на ринга. Винаги прави достатъчно, за да контролира мача. Срещу него Джошуа ще може да поеме повече рискове, защото Пулев няма толкова сила в ударите. Но това е тежка категория и нямаш право на грешка", допълни той.

"Мисля, че ще бъде един интересен мач. Очаквам Джошуа да изглежда още по-добре в него", завърши треньорът на Хюи Фюри. По-рано тази седмица самият Джошуа също се изказа ласкаво за Кобрата, като заяви, че аматьорският бокс е дал страхотна боксова основа на българина. Вижте думите му в този материал.

В събота вечер Тервел Пулев се изправя в най-важния си двубой в кариерата в професионалния бокс, като се изправя в спор за Интерконтиненталната титла на WBA. Ако нямате възможност да сте в зала "Колодрума" или да гледате по телевизията, то може да следите Тервел Пулев - Дешон Уебстър НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още по темата

Please select answer!