Отпадна един от възможните съперници на Джошуа


Отпадна един от възможните съперници на Джошуа
Снимка: Getty Images/Guliver

2956 0

Абсолютният световен шампион в полутежка категория Олександър Усик едва ли ще се изправи срещу Антъни Джошуа на 13 април, но бъдещето му ще бъде обсъдено следващата седмица. Това заяви промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Самият британец неведнъж заяви, че иска за съперник шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър за съперник в мач за абсолютната световна титла в тежка категория. В момента Джошуа държи останалите четири пояса, а Уайлдър наскоро завърши наравно с Тайсън Фюри и се очаква догодина да бъде реванша помежду им.

"Антъни Джошуа има 75% от поясите и иска останалите 25", започна Хърн. Уайлдър и Фюри могат да изиграят реванш помежду си, след като двубоят им завърши при неединодушно съдийско решение. Усик по всяка вероятност ще трябва да почака за сблъсък срещу Джошуа. "Видях информации в медиите, които твърдят, че мачът между Джошуа и Усик е уговорен – това не е така“, каза Хърн за Sky Sports.

"Дори не е имало разговори за евентуален двубой – просто слухове за бъдещето. Но ако Усик премине в тежката дивизия, тогава нищо не е ясно“, добави промоутърът. Усик нокаутира Тони Белю миналия месец и в момента е носител на четирите пояса в полутежка категория, като освен това е олимпийски шампион от Лондон през 2012. Украинецът ще наблюдава на живо реванша между Дилиън Уайт и Дерек Чисора на 22 декември. 

Боксовата библия прати Кубрат Пулев далеч от фаворитите в тежка категория - вижте повече повече подробности

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички