Николай Валуев: Екипът на Джошуа подцени Руис

Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев коментира мача между Антъни Джошуа и Анди Руис. Мексиканецът нанесе първа загуба в кариерата на звездата от Албиона и разтърси света на бокса, ставайки първият световен шампион в категорията, който е с мексикански произход.

"Класическият бокс не се получава с боксьори като Руис. Именно заради това Джошуа загуби. Тактиката известно време важеше, но не мога да кажа, че резултатът е бил в полза на някого, особено в първите рундове. Кариерата на Джошуа ще продължи. Ако в договора има вписан реванш, такъв ще има. Интересът от страна на промоутърите ще бъде голям", коментира руснакът пред "Чемпионат".

Макгрегър: С мексиканеца нищо не е свършило, докато не свърши

Ирландският ММА-боец Конър Макгрегър поздрави мексиканския боксьор Анди Руис за победата му над звездата в тежка категория Антъни Джошуа. Британе...

"Руис ще има възможността да докаже, че тази победа не е случайна, а Джошуа - че е било точно така. Много хора ще искат да гледат този мач. Джошуа заслужено беше първи в тежка категория на планетата. Реваншът трябва да се проведе с пълно господство на ринга. С Руис тази ситуация е невъзможна. Той има атакуващ стил на бой. Ако Джошуа се приближи до него, ще се озове на удобна за Руис дистанция", допълни Валуев.

"На вид Руис е доста тежък, но достатъчно бърз. Вероятно екипът на Джошуа подцени съперника му. Не е имало доминиране на ринга, той пестеше сили, но това се оказа грешно за него", завърши бившият боксьор. Каква е причината за загубата на Джошуа според украинеца Олександър Усик вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!