"Не се изисква документ за самоличност, за да се качиш на ринга"

За да се боксираш, не е нужно да показваш документ за самоличност. Това разкри Венцислав Николов, член на Управителния съвет на Българския професионален боксов съюз (БПБС). Николов добави, че лицензът на боксьора е достатъчен, за да се качи на ринга.

“За да се качиш на ринга, не е необходимо да показваш лична карта или паспорт. Достатъчен е лицензът. Ние издадохме миналата година професионален лиценз на лицето Исус Величков", коментира за предаването ”Хоризонт” по БНР Венцислав Николов.

А сега кой ще поеме отговорност за трагично загиналия български боксьор?

Трагичен инцидент разтърси българския бокс вчера, когато стана ясно, че наш боксьор е починал по време на боксов мач в албанския град Шкодра. Бъл...

"Как сме дали лиценз на човек, когото не познаваме от аматьорския бокс? Има и такива случаи - някои искат направо в професионалния бокс, без да са били в аматьорския. Той показа добри качества в рейтингова среща. В Албания той е влязъл с истинските си документи, но на ринга се е качил като Исус Величков”, добави още Николов.

Междувременно бивш президент на БПБС разкри, че Борис Станчев е имал забрана да се бие, а федерацията му е издала фалшив лиценз (повече по темата четете тук).

Още по темата

Please select answer!