Националната боксова лига стартира с невиждано шоу в Тетевен


Националната боксова лига стартира с невиждано шоу в Тетевен
Снимка: пиар

4370 0

На 9 май в  зала „Георги Бенковски“ гр. Тетевен се проведе първият кръг на Националната боксова лига Efbet. Организатори на събитието бяха Община Тетевен и Българската федерация по бокс.

Пред стотиците зрители, които изпълниха трибуните на спортния комплекс, началото на спортното зрелище бе дадено от Кмета на Община Тетевен – Д-р Мадлена Бояджиева, която приветства най-елитните боксьори на България и жителите и гостите на общината от близо и далеч.

Д-р Бояджиева връчи плакет и дърворезба на Вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет и Председател на Българската федерация по бокс Красимир Инински с огромна благодарност за гласуваното доверие към Община Тетевен и с признателност от името на всички граждани на общината за възможността всички те да се докоснат до един от най-успешните спортове на България именно в Тетевен. На свой ред г-н Инински поднесе плакет на Д-р Бояджиева, поставяйки отличната си оценка на организаторите на място в лицето на Общината и с обещание сътрудничеството да продължи и с други спортни прояви занапред.

Зам.-кметът на Община Тетевен Свилен Русинов и главен организатор на събитието, също благодари на всички присъстващи, че уважиха този спортен празник и не скри вълнението си, поднасяйки на Атанас Николов – Председател на Националната боксова лига Efbet отличие и дърворезба.

Специално внимание получи още и гостът на вечерта – Олимпийският медалист от Лондон 2012 – Тервел Пулев, който прие от Олимпийския медалист от Барселона 2012 – Свилен Русинов, картина на Тетевенския манастир „Св. Пророк Илия“ и дърворезба. На ринга излязоха още певицата Ениза Янкова и танцова формация „Ева“ към НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен.

Началото на срещите бе дадено в 20:00 ч. със сблъсък в категория до 56 кг., в който европейският вицешампион от тази година Боян Асенов отказа във 2-ри рунд Ерджан Шабанов. Венсан Киркоров (64 кг) победи Иван Асенов с 2-1. Минути по-късно Хюсеин Хюсеин спечели с 3-0 срещу Рами Киуан в категория 75 кг., а Кристиян Николов (81 кг) победи Виктор Николов (2-1).

В 5-тата среща Иван Мечков (91 кг.) отстъпи на Радослав Панталеев с 0-3, а в сблъсъка в категория до 52 кг. шесткратният европейски шампион Даниел Асенов-Тайсъна вдигна на крака публиката след успех с 3-0 над Тинко Банабаков.

Най-чаканият сблъсък на голямата надежда на българския бокс в категория до 60 кг. Кирил Русинов, родом от с. Глогово и Спортист на Тетевен за 2018 г. бе силно аплодиран от всички в залата, като зрителите се бяха подготвили и създадоха невероятна атмосфера, която допринесе за зрелищния успех над Михаил Куртев с 3-0. Няколко минути след победата публиката не спря да скандира името на Кирил, който занапред ще трупа опит и увереност по пътя към европейските и световни върхове.

До този момент Националната боксова лига е гостувала в значително по-големи градове от Тетевен, но високата оценка, дадена на организацията, бе повече от мотивираща, предвид че събитието бе реализирано успешно за по-малко от 20 дни.  
Община Тетевен благодари отново на Българска федерация по бокс за отправената покана за съвместно сътрудничество и успешно реализирания проект и пожелава успех на всички състезатели! Повече от ясно е - боксът е винаги добре дошъл отново в Тетевен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички