Михаил Таков: Очаквам една хубава победа на Кубрат


Михаил Таков: Очаквам една хубава победа на Кубрат
Снимка: Gulliver/GettyImages

1388 0

Боксовият специалист Михаил Таков сподели очакванията си за водещото спортно събитие този месец - битката за световната титла в тежка категория при професионалистите между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. 

"Смятам, че подготовката върви нормално. Здрав е, има добри спаринг партньори, подбрани от Ули Вегнер. Спокойно върви подготовката за мача. Беше на стадиона в Кардиф, за да види каква е обстановката. Ще има 75 хиляди на арената. И „Зауерланд“, и домакините от английска страна, имат много добър опит в професионалния бокс и в тежка категория. Ще направят един голям спектакъл и лично аз се надявам победата да е наша, въпреки че има много скептици, които не го очакват. Ние сме българи и мечтаем. Очаквам една хубава победа на Кубрат", сподели Таков. в предаването „Код Спорт“ по ТВ+.

"От една година Кубрат очаква този мач. Фирмата също го очаква. Нормално е преговорите да се водят от мениджъра, от шефовете на фирмата и да има координация с боксьора, който играе. Те договарят условията. Той има договор, в който може да види къде е сгрешил той и къде са сгрешили от фирмата. Не мога да коментирам нещо, което не знам".

Таков говори и за битката на Кубрат с Кличко и дали са направени изводите от загубата. "Грешките не бяха толкова на Кубрат, а бяха взаимни – на целия екип и на „Зауерланд“. Тогава изтичаше петгодишният му договор. Отделно Кличко в това време открадна мениджъра му – куп неща, които психологически повлияха за този негативен резултат в първата битка на Кубрат за световната титла".

На запитване дали е имало реална опасност да се загубят заедно с Тервел някъде по пътя за спорта: "Разбира се. Тервел беше в Италия и в един момент работеше нещо съвсем различно от бокса. Ако не беше Гриша Ганчев да ни помогне, за което му благодаря... От 2001 година той започна да дава пари на Кубрат. След това и клубът се казваше ЦСКА-Литекс. И Кубрат, и Борето Георгиев, които участваха на олимпиадата през 2008-а, получиха помощ от хора, които мислят за спорта и виждат във времето, че трябва да им се обърне внимание и да ги запазим за спорта".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички