Ломаченко не даде шансове на Мариага и за трети път защити пояса си


Ломаченко не даде шансове на Мариага и за трети път защити пояса си
Снимка: Gulliver/Getty Images

1505 0

Украинският боксьор Василий Ломаченко защити по категоричен начин световната си титла в категория суперперо (до 58,96 кг.) в двубой срещу колумбиеца Мигел Мариага, който се проведе в Лос Анджелис .

Ломаченко диктуваше събития на ринга от самото начало и в третия рунд изпрати Мариага в нокдаун. След това 29-годишният украинец продължи да доминира тотално в боя, а опонентът му мислеше единствено за оцеляване колкото може по-дълго. В края на седмия рунд обаче Мариага отново се оказа на пода и след изтичането на трите минути от неговия ъгъл размахаха бялата кърпа за прекратяване на мача.

Ломаченко записа деветата си победа от десет мача на професионалния ринг и за трети път защити пояса си във версията на Световната боксова организация (WBO). Мариага имаше епизодични проблясъци само в първите два рунда, когато се боксираше дори по-добре от очакваното, но след нокдауна в третия рунд предприе изцяло защитна тактика и единствено се защитаваше. По нареждане на президента Владимир Путин срещата не бе излъчвана по нито един руски канал.

Преди да се ориентира към професионалния бокс, Ломаченко стана олимпийски шампион на Игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012, както и световен шампион в Милано 2009 и Баку 2011.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички