Кубрат е сигурен, че ще има мач с Джошуа и разкри колко далеч е от нивото на световния шампион


Кубрат е сигурен, че ще има мач с Джошуа и разкри колко далеч е от нивото на световния шампион
Снимка: Guliver/GettyImages

4210 0

Кубрат Пулев е сигурен, че ще стигне до мач със световния шампион Антъни Джошуа. Веднъж вече двамата уредиха бой помежду си през 2017 година, но тогава в последния момент контузия отказа българина.

"Убеден съм, не може да не се състои. Естествено, трябва да побеждавам съперниците си, преди да се изправя срещу него. Но този мач е въпрос на време, няма какво да вярвам. А ако успея да се подготвя добре, защо да не го победя", заяви Кобрата пред "24 часа" и допълни, че според него интересът към бокса в САЩ се покачва, а не каквито твърдения има, че е занижен. "Според мен е точно обратното. В момента има подем в тежката категория както в Европа, така и в САЩ. Появиха се нови боксьори и става наистина интересно.

Кубрат призна, че съвсем наскоро е гледал както свои двубои, така и такива на Джошуа, Уайлдър и Фюри, и е успял да прецени къде се намира той и какво може да постигне. "Разбрах, че изобщо не съм далече от истината и че съм... много опасна личност".

"Трябва да надградя още малко върху това, което имам, без да го развалям, разбира се. Това са детайли, по-скоро дребни, но представляват много важни аспекти от бокса и провеждането на мача. Не мисля, че съм завършен и че няма накъде да се развивам. В никакъв случай - човек се учи, докато е жив, са казали хората. Никога не съм си поставял граници - дотам стигам и край. Напротив, продължавам да съм максималист към себе си".

А какво е мнението на промоутъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн, за двубой с Кобрата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички