Кубрат Пулев преди боя с Дину: Няма да се женя за него, че да го проучвам


Кубрат Пулев преди боя с Дину: Няма да се женя за него, че да го проучвам
Снимка: БГНЕС

2121 0

Най-добрият български боксьор в тежка категория Кубрат Пулев тренира всеки ден за предстоящия си боксов мач с Богдан Дину, който ще се проведе в „The Hangar в Costa Mesa”, Калифорния, на 23 март. Пулев и Дину са главната среща на вечерта. Кубрат ще трябва да защити високата си позиция в тежка категория и ранга си на главен претендент за титлата на Антъни Джошуа.

На запитване дали е измервал колко тежи ударът му: "Интересен въпрос. В бокса имаме тестове за удар, превъртам крушите, но не мога да кажа буквално колко тежи . Изчислявали сме, че крошето ми тежи повече от правия удар, може би трябва да бия повече крошета", заяви Кобрата пред "24 часа".

"Ако Дину поеме точен и чист удар, той със сигурност може и с нокаут да загуби. Същото може и на мен да ми се случи, макар че съм се изправял след много тежки удари. Познаваме се на „здравей и здрасти". Световната федерация бяха направили така, че той трябваше да играе срещу боксьор от Англия, но се отказа и директно замина за Щатите да играе с Джарел Милър.

Силен е, има мачове, но досега не е играл срещу противник като мен, като изключим Джарел Милър, който е много сериозен противник. Не съм правил чак такова проучване, няма да се женя за него. За мен е важна моята подготовка, за да съм уверен в себе си и да го победя. Оказа се, че сме играли като аматьори. Помня, че бих някакъв румънец. После от моя щаб разровиха статистиката и видяха, че съм го бил на негов терен през 2007. Помня, че не беше лесен", заяви още българинът.

"Има правила в бокса, има съдии и рефер на ринга. Няма да има чак такива опити за мръсна игра. Но със сигурност ще излезе подготвен и много нахъсан, защото аз съм претендент за световна титла. Ако Дину ме победи, той ще излезе в мач за световна титла. Голяма тръпка е този мач за нас. Именно срещу такъв противник трябва да играя на американска земя за първи път в професионалния бокс. Трябва да мисля не само бързо, но и правилно.

Тренирам по два пъти на ден в залата на Тор Rank с моя треньор от Германия Ули Вегнер. Брат ми Тервел също тренира тук и ще играе на същата галавечер. Негов треньор е Кени Адамс от Лас Вегас. Кени има много световни шампиони и въпреки че е на 70 години, е много енергичен. Влага много сили, защото вярва, че брат ми има голямо бъдеще. Тервел се подготвя тук повече от 3 месеца, защото ще играе срещу много опасен и силов боксьор - американеца Мич Уилямс", разказа още той за подготовката си.

Съвсем наскоро в друго свое интервю Кубрат Пулев посочи в кое дава лош пример (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички