Кубрат Пулев "подгрява" мегасблъсък на Антъни Джошуа на "Уембли"


Кубрат Пулев "подгрява" мегасблъсък на Антъни Джошуа на "Уембли"
Снимка: Getty Images/Guliver

12328 0

Битката за задължителен претендент на IBF между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт може да попадне в листата с мачове за следващия мега двубой на Антъни Джошуа, пишат специализираните боксови издания. Двамата, които ще си оспорват правото да се изправят срещу британския хегемон в тежка категория, може да се бият един срещу друг не къде да е, а на "Уембли" през летните месеци.

Това е почти гарантирано, ако Еди Хърн - промоутърът на Джошуа и Уайт, спечели търга за организирането на мача на Дилиън срещу Кобрата. Това ще означава, че двамата боксьори могат да попаднат в "подгряващ" мач преди двубой на Антъни Джошуа, който може да е срещу Дионтей Уайлдър.

И двамата искат такъв мач да бъде договорен час по-скоро и е много вероятно да бъде насрочен за лятото. Сметките им обаче могат да бъдат объркани от Александър Поветкин. Руснакът е претендент на WBA и WBO, като и двете титли се държат от Джошуа. Ако от лагера на руснака поискат мач с британеца, то той ще трябва да се съгласи, тъй като в противен случай рискува да му бъдат отнети поясите.

Независимо дали мачът на Джошуа е срещу Поветкин или Уайлдър, очакванията са Кубрат Пулев и Дилиън Уайт да се бият за претендентското място на IBF като подгряваща битка преди черешката на тортата - двубоят на Джошуа. От съперника на британеца зависи единствено мястото, на което ще се проведе гала-вечерта - отново в Кардфи или на "Уембли" в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички