Кубрат Пулев между надеждата и разочарованието през 2017-а година


Кубрат Пулев между надеждата и разочарованието през 2017-а година

2336 0

С усърдни и всекидневни тренировки спортистите се готвят да изпълняват поставените си цели една след друга. Всеки има свой график, който да следва и по който да се ръководи за една успешна година. 2017-а година обаче със сигурност не мина по желания начин за най-добрия българския боксьор – Кубрат Пулев.  Кобрата трябваше да излезе в мач за световната титла срещу Антъни Джошуа през октомври. Поради контузия обаче българинът се отказа едва две седмици преди уречената дата.

Именно този бой искаше още от началото на годината, но трябваше доста да почака и дори да се изправи срещу още един противник преди това. Още през януари месец се заговори за големия двубой, но тогава от щаба на Джошуа не бяха особено развълнувани от идеята британецът да излезе на ринга срещу Пулев. Основната причина за това бе финансова, тъй като от елита на световната тежка категория най-нисък интерес в Европа предизвиква именно Пулев. Освен това българинът трябваше да изчака и зрелището между вече оттеглилия се Владимир Кличко и Антъни Джошуа и едва тогава да се изправи срещу победителя от епичната битка. Така се стигна до решението на Кубрат да организира своя втори мач в България.  Защитата на пояса от WBA пред родна публика трябваше да е последният тест преди битката за световната титла. В този „последен тест” Кобрата се изправи срещу американеца Кевин Джонсън. За разлика от предния му опонент в София – Самюел Питър, Джонсън бе в доста по-добра физическа форма и очакванията към тази среща бяха една идея по-големи. Със самото пристигане на двамата в София започна "надпреварата" кой ще спечели битката преди самия двубой. И двамата сипеха закани, но медийните им изяви бяха далеч по-интересни от тези, които видяхме през миналия декември, когато Самюъл Питър беше в България. Джонсън от самото начало започна да "блести" с коментари за Пулев и българските жени, а това само допринесе за зрелищността на събитието. Кантарът показа, че Кубрат Пулев има подобрена физика, в сравнение с декември. Той бе качил около килограм и половина оттогава, но си личи подобрената мускулатура по ръцете и тялото. Той бе с 3.5 килограма по-тежък от съперника си и с 3 сантиметра по-висок (въпреки че разликата в ръста изглежда по-сериозна).

Въпреки сериозните закани от страна двамата, Кобрата бе този, който изпълни обещаното. Кубрат Пулев записа страхотна победа срещу  бившия претендент за световната титла в тежка категория Кевин Джонсън. Българинът спечели след единодушно съдийско решение, след като буквално прегази своя съперник след 4-ия рунд.

В първите части американецът беше по-активен и спечели 3 от тях, но след това Пулев увеличи темпото и нямаше никакви проблеми да смачка своя съперник. Джонсън обаче показа сериозна издръжливост и нито един път не падна на ринга. И след тази победа започнаха месеците, в които ту отписваха Кобрата за мач за световната титла, ту го спрягаха за съперник на Джошуа или Кличко. Така се стигна до август месец, когато легендарният Владимир Кличко  се отказа от активната си състезателна кариера и по този начин отвори път на Пулев към битка с Джошуа. Така, въпреки не особено голямата еуфория в щаба на Джошуа, той трябваше да се съгласи на битка с българския боксьор, тъй като е официален претендент на IBF и отказ от битка би означавало и отказ от титлата. Голямата цел на Кубрат се осъществи, но с насрочването на двубоя за октомври в Кардиф през октомври се появи и неразбирателство между него и промоутърите му от „Зауерланд”. Кобрата не бе доволен от това, че има само няколко месеца за подготовката на такъв важен мач, обвинявайки, че мениджърите гледат предимно финансовата изгода, без да се интересуват от спортистите.  Очакванията са братята Пулеви да имат нови промоутъри, тъй като няма да подновяват изтичащия си договор със „Зауерланд”, който е до края на 2018 година. Според информация на Spotlive.bg американската агенция „Hitz Boxing” проявява сериозен интерес към двамата братя Пулеви, която към този момент оперира само на територията на САЩ.

Изглежда, че родният ни боксьор донякъде излезе прав за подготовката, тъй като 12 дни преди дългоочакваната битка излезе новината, че Кобрата има контузия, заради която няма да може да излезе на ринга. Това изцяло преобърна годината за Кубрат, който отново е в положение на „чакащ” за битка със световния шампион, който междувременно победи и защити отличията си срещу заелия мястото на Кобрата – Карлос Такам. Така през новата година всички фенове на Кубрат отново ще тръпнат в очакване дали все пак ще има нова битка с Антъни Джошуа и кога ще бъде тя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички