Как се справя в кариерата си дотук Кобрата срещу британски боксьори?

Интересно нещо е това статистиката в спортните събития! Тя, например, говори, че най-добрият български боксьор Кубрат Пулев няма да има никакъв проблем да победи тазвечершния си съперник в претендентския сблъсък - Хюи Фюри. Причината е, че Кобрата има 100-процентова статистика срещу боксьори от Острова.

В професионалната си кариера дотук големият брат Пулев се е изправял срещу трима британци и ги е побеждавал и тримата. Единствената най-категорична победа - чрез нокаут, идва срещу Мат Скелтън през 2010 година.

Кубрат Пулев: Някой ден ще умра за българския народ!

Кубрат Пулев се изправя срещу Хюи Фюри утре вечер в зала "Арена Армеец". Българският боксьор даде поредното си интервю преди големия сблъсък. Ето...

Две години по-късно Кубрат се разправя на ринга и срещу Майкъл Спрот, този път чрез технически нокаут. Това при условие че българинът получи аркада още в първия рунд, но съумя да се справи със съпротивата на британеца, за да запише 15-ата си поредна победа в кариерата и да защити Интерконтинеталната си титла.

ПИТЪР ФЮРИ: КУБРАТ Е ПО-СЕРИОЗЕН ПРОТИВНИК ДОРИ ОТ ДЖОШУА

Българският боксьор успя да сломи съпротивата и на третия си британски съперник - Дерек Чисора. През 2016 година той надделя над родения в Зимбамбве боксьор с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF.

Наясно с чудесната статистика на Пулев срещу сънародниците му на ринга е и самият Хюи Фюри. "Пулев има отличен рекорд срещу британски бойци, той победи Дерек Чисора, Майкъл Спрот и Мат Скелтън в кариерата си от 26 битки", каза наскоро братовчедът на Тайсън Фюри.

В още един компонент статистиката е "добра приятелка" на българския спортист. Мачът ще бъде в София, а на родна земя Кобрата вече взе скалповете на Самюел Питър и Кевин Джонсън. Мачът с 24-годишния Фюри ще е третият пореден за Пулев пред родна публика.

Двубоят за претендентското място на IBF е в събота вечер и можете да следите Кубрат Пулев - Хюи Фюри НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Още по темата

Please select answer!