Ивайло Гоцев: Хърн се разпорежда сякаш той е спечелил световната титла


Ивайло Гоцев: Хърн се разпорежда сякаш той е спечелил световната титла
Снимка: Guliver/GettyImages

4939 0

Ивайло Гоцев, импресариото на Кубрат Пулев, атакува доста сериозно Еди Хърн. Причината е, че Кобрата все още чака за двубой за световната титла, въпреки че е официален претендент. Освен това българският боксьор трябва да изчака реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис.

"Еди Хърн се разпорежда със световната титла на IBF сякаш тя е лично негова награда. Ясно е, че Пулев спечели елиминационния мач за статута на задължителен претендент още преди три години и той е следващият в листата за защита на колана", заяви Гоцев пред Daily Express.

"По този начин IBF създава прецедент, като не следва писаните си правила. Евентуалният реванш между Руис и Джошуа не влияе по никакъв начин на задължението за защита на титлата във федерацията на първия по ранкинг претендент за нея. Задължителните защити на световната титла имат по-голяма тежест от правата на промоутъра върху имиджа на боксьора. Просто IBF не бива да пренебрегва собствените си правила върху задължителните защити, свързани с предишни мачове". 

Според него няма нужда да се чака този реванш и двубой между Кобрата и Анди Руис би бил много вълнуващ. "Анди е новото лице на тежката категория в световния професионален бокс и ние уважаваме неговите качества на боец. Точно затова смятам, че бой между него и Кубрат Пулев би бил едно незабравимо изживяване за феновете", допълни още Гоцев.

Междувременно той призна, че е имало и почти договорен мач между Кобрата и Джошуа - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички