IBF отряза Кобрата за незабавен мач срещу Руис за титлата им

Международната федерация по бокс (IBF) не е уважила петицията на Кубрат Пулев за незабавен мач за титлата на организацията срещу световния шампион Анди Руис. Вместо това е прието искането на Руис и мениджъра на Антъни Джошуа – Еди Хърн, за отлагане на официалната защита, съобщи "24 часа".

Заради петицията на Пулев е бил обявен реваншът между Джошуа и Руис, който ще се състои на 4 декември в Саудитска Арабия. От IBF намекнали пред Хърн, че няма да чакат още дълго за подписването на договора за реванша и ще отнемат титлата на Руис, за да направят мач за вакантния колан при свръхтежките. Решаваща се оказала намесата на няколко от богатите саудитски фамилии, които осигурили 100 млн. долара за реванша между мексиканеца и британеца.

Кубрат Пулев в атака: Следващият му мач трябва да е за световната титла

След като правата на Кубрат Пулев да се боксира в Калифорния бяха възстановени, боксьорът ни се е прицелил в световната титла на IBF - федерацият...

След двубоя на 4 декември трябва да се стигне до мач с Пулев, който от доста време е претендент на IBF. В същото време обаче тръгнаха слухове, че Анди Руис може и да се откаже от втори мач с Джошуа. Според журналисти, мексиканецът не е доволен от полагащия му се хонорар, който се очаква да е едва 9 млн. долара. Ако шампионът се оттегли от този двубой, той може да загуби някоя от своите титли. А каква бе основната цел на промоутъра на Пулев - Боб Аръм, с тази петиция вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!