И Станимира Петрова на финал на "Странджата" след категоричен успех


И Станимира Петрова на финал на "Странджата" след категоричен успех
Снимка: www.bgboxing.org

1824 0

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова е първата българска финалистка на международния боксов турнир "Странджа", провеждащ се в столичната зала "София". Двукратната носителка на купата надделя категорично с 5-0 съдийски гласа срещу класната италианка Ирма Тест в категория до 57 килограма и зарадва феновете си по трибуните.

Превъзходството на Станимира на ринга бе толкова отчетливо, че зрителите започнаха да празнуват победата ѝ още преди да бъде обявено съдийското решение, което потвърди видяното - 30-27, 30-27, 30-27, 30-27 и 29-28, като единствено финландският съдия бе присъдил последния рунд на Теста, но всичко останало бе в актива на българката.

Във вчерашния си двубой Петрова надви с единодушно съдийско решение представителката на Сомалия Рамила Али. Днешната ѝ опонентка Теста може да се похвали със сребърен медал от Младежките олимпийски игри в Нанкин 2014, а е била и световна шампионка за девойки, макар и в по-горната категория до 60 кг.

Още в първата минута Петрова предизвика аплодисменти от трибуните с няколко добри десни крошета, като за разлика от вчерашния си двубой, този път тя бе тази, която стъпваше напред и инициираше действията. Комбинацията ляв прав-десен крос бе изпълнена отлично няколко пъти от Петрова в първия рунд и тя изглеждаше, че държи битката под контрол.

Първото тежко попадение за втората част също беше дело на българката, отново с ляв прав и десен крос. Дясната ръка на Петрова отново няколко пъти създаде проблеми на Теста, като в самия край на рунда публиката аплодира две поредни солидни нейни крошета. В третия рунд Станимира предпочиташе да изчаква действията на съперницата си и да контрира, като се опази от сериозни поражения.

Опонентката на Станимира Петрова на финала на "Странджа" в категория до 57 кг ще бъде Лакрамиоара Перижок от Румъния, която се класира без игра за последната фаза. Перижок елиминира българката Марина Сивенова в предварителния кръг на 13 февруари. Финалът в категорията ще се проведе на 19-и, като програмата за този ден ще стане ясна след приключването на двубоите днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички