Джошуа срещу Поветкин - това ли е последният шанс за 39-годишния руснак?


Джошуа срещу Поветкин - това ли е последният шанс за 39-годишния руснак?
Снимка: Guliver/GettyImages

1841 0

Феновете на световния бокс очакват с нетърпение най-големия мач за 2018 година, а именно титаничния сблъсък между световния шампион Антъни Джошуа и руснака Александър Поветкин. Претендентът за световната титла излиза за може би последния си важен двубой в своята кариера - и няма какво да губи. 

Руснакът до момента имаше един-единствен шанс да се бори за световната титла и той бе преди повече от пет години - срещу легендарния Владимир Кличко. През 2013 година Поветкин излезе като непобеден срещу именития си съперник. Руснакът имаше на сметката си впечатляващите 26 поредни победи, но Кличко все пак успя да го прекърши - макар и по точки, след 12 тежки рунда.

Поражението от Кличко остава и до днес единственото на сметката на руснака, който бе замесен и в допинг скандали. През 2016 година Поветкин можеше да получи перфектния шанс да се добере до световната титла, дори пред собствена публика в Москва. Опонентът на Поветкин бе Дионтей Уайлдър, но до мач така и не се стигна, след като руснакът бе хванат с нашумелия по онова време мелдоний.

Заедно с мелдония умря и една мечта, която бе възродена две години по-късно. На 39-годишна възраст Поветкин е уверен в своите способности и смята, че може да се справи с далеч по-младия си и силен съперник. Влизащ като аутсайдер в двубоя, Поветкин знае, че няма какво да губи, а опитът, който притежава, може да окаже своята роля в даден етап от мача.

Впечатляващият двубой срещу Кличко отпреди две години вдъхва вяра на почитателите на Поветкин, че той наистина може да се противопостави на далеч по-именития си съперник. На пресконференция преди големия сблъсък руснакът подчерта, че се чувства много по-добре подготвен за двубоя на "Уембли", отколкото е бил за този с украинската бокс легенда.

"Когато се бих с Кличко, бях много по-слаб и в по-лоша форма, отколкото съм сега. Гледам никога да не говоря предварително. По време на мача ще видите всичко, на което съм способен", сподели Поветкин.

Имайки предвид напредналата възраст на Поветкин, сблъсъкът тази вечер определено се явява последен шанс пред руснака да спечели така бленуваната световна титла, която да задоволи егото на един жаден за успехи руснак. Поветкин е считан за абсолютен аутсайдер, но едно е сигурно - руснакът ще влезе в двубоя с мисълта за "всичко или нищо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички