Британският бокс е във връхната си точка на популярност, но не заради Джошуа


Британският бокс е във връхната си точка на популярност, но не заради Джошуа
Снимка: Guliver/GettyImages

1414 0

Дионтей Уайлдър продължава да засипва с обиди и закани Антъни Джошуа, но показа истински респект към друг британски боксьор - Тайсън Фюри. Американецът припомни на всички, че той все още е непобеден, въпреки че е извън бокса в последните две години.

В момента бившият световен шампион се опитва да се завърне в спорта, но по всяка вероятност това ще се случи най-рано във втората половина на 2018 година, ако успее да си върне физическата форма. Уайлдър обаче е категоричен - не Джошуа, а Фюри е причината британският бокс да се намира на върха в момента след години на посредственост.

"Обичам го като човек и като боксьор. Трябва да уважаваш такъв спортист, защото той е различен - забавен, привличащ публиката, харизматичен. Но хората не искат да разберат различните. Ако не беше Тайсън Фюри, британският бокс изобщо нямаше да е на картата. Мисля, че той трябва да бъде по-уважаван в собствената си родина", категоричен беше Уайлдър пред BBC.

"Трябва да му върнат лиценза, за да може да се боксира. Той е човешко същество и трябва да му бъде позволено да си върне живота. Той все още е шампион в очите на много хора и не трябва да се забравя, че все още никой не го е побеждавал", допълни шампионът на WBC.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички