Боксьор подписа мащабен договор, който го превръща в най-скъпоплатения атлет в света


Боксьор подписа мащабен договор, който го превръща в най-скъпоплатения атлет в света
Снимка: Getty Images/Guliver

3427 0

В последните години отново започна да се говори за бокса в тежка категория с най-голям интерес. Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Дионтей Уайлдър са само някои от най-големите звезди в категорията на най-тежките, като именно битката между Краля на ромите и Бронзовия бомбардировач на 1 декември е поредното голямо шоу, което феновете ще могат да видят.

През 2017 година обаче Саул Канело Алварез според мнозина е помогнал за спасяването на бокса. Тогава той се изправя в два поредни мача срещу Генади Головкин, като преди първата среща, двама обявяват, че боят между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър е бил пълен цирк. 

По-рано тази година от "HBO" обявиха, че повече няма да излъчват бокс, което се смяташе, че ще доведе до множество загуби, особено около Алварез, който получаваше най-големите си чекове именно от американската фирма. Той обаче получи предложение за нов договор от "DAZN". Става въпрос за контракт, който ще бъде за 5 години. В този период Алварез ще изиграе поне 11 срещи, а в замяна банковата му сметка ще набъбне с умопомрачителните 365 милиона долара... поне.

КАК ДИОНТЕЙ УАЙЛДЪР ИЗБИ ЗЪБИТЕ НА ТАЛИСМАН ПО ВРЕМЕ НА ТВ ПРЕДАВАНЕ

"Канело е атлетът с най-висока възнаграждение в света. Той е изключително щастлив", заяви агентът на боксьора Оскар де ла Оя минути след подписването на споразумениет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички