Боксовата гала вечер на Антъни Джошуа и Еди Хърн в Кардиф беше велика!


Боксовата гала вечер на Антъни Джошуа и Еди Хърн в Кардиф беше велика!
Снимка: Principality Stadium

21023 0

В събота вечер централно събитие в света на спорта зае световния бокс, който събра над 77 хиляди зрители на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс. Главното събитие на вечерта безспорно беше битката Антъни Джошуа - Карлос Такам, която предизвика много спорни реакции след спорния технически нокаут, присъден на шампиона.

За съжаление, планираното главно събитие с участието на Кубрат Пулев пропадна заради контузия на Кобрата, но все пак станахме свидетели на страхотни мачове.

БОКСОВАТА ВЕЧЕР НА "ПРИНСИПАЛИТИ"

В първия мач от телевизионната програма за вечерта Франк Булиони победи Крейг Ричардс с единодушно съдийско решение.

Във втората среща Калид Яфай остана непобеден, след като защити световната си титла на WBA в категория "супер перо". Той победи след единодушно съдийско решение срещу японеца Шо Ишида, който претърпя първата си загуба в категорията. Това безспорно беше един от най-добрите мачове, като оправда очакванията на феновете, а представителят на домакините спечели.

В третата битка една срещу друга се изправиха Кейти Тейлър и Анахи Санчес, като британката буквално прегази своята съперничка, а във втория рунд я прати и в нокдаун. Представителката на аржентина обаче успя да остане в мача и продължи да се бори срещу една от най-добрите в категорията. Надмощието на Тейлър беше далеч по-спорно в следващите рундове, като тя се опитваше да подготви нокаутираща атака. Тя обаче се поизмори и започна да търси повече "клинч". До края на 10-ия рунд двете драстично свалиха темпото, но с единодушно съдийско решениe.

Безспорно най-интересната битка преди тази на Джошуа срещу Такам беше тази между Дилиън Уайт и Роберт Хелениус. Британският боксьор беше абсолютен фаворит преди мача, но финландецът започна далеч по-добре и спечели първите няколко рунда след страхотни попадения в главата на съперника. В рунд №5 Уайт се посъбуди и започна постоянни атаки, вкарвайки серии от крошета в главата на Хелениус + ъперкът две минути преди края на частта.

Британецът продължи да мачка в следващите рундове, но Хелениус така и не падна на ринга, въпреки че носът му беше разкървавен. До края Уайт не успя да свали финландеца, но спечели с единодушно съдийско решение, нанасяйки второ поражение на Хелениус в кариерата му в профи-бокса.

С този двубой приключиха събитията преди главния мач - Антъни Джошуа срещу Карлос Такам (Пълен репортаж четете в този материал на Sportlive.bg)

ПРЕДИ БОКСОВАТА ГАЛА ВЕЧЕР

Безспорно вторият най-интересен и безспорно най-оспорван двубой ще е между Дилиън Уайн и Робърт Хелениус. Уайт беше първият, който успя да издържи повече от 3 рунда срещу Антъни Джошуа и се надява победа днес да му осигури шанс за реванш срещу неговия сънародник. Хелениус пък е един от най-добрите боксьори в тежка категория, като е непосредствено зад Карлос Такам в ранглистата на IBF. Мачът между двамата е втори в програмата на гала вечерта в Кардиф.

Може да следите главният двубой за вечерта Антъни Джошуа - Карлос Такам НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Ето и мачовете, които ще се изиграят тази вечер на "Принсипалити":

Франк Булиони победи Крейг Ричардс

Кал Яфай - Шо Ишида

Анахи Санчес - Кейти Тейлър

Дилиън Уайт - Робърт Хелениус

Антъни Джошуа - Карлос Такъм (мач за световните титли в тежка категория на IBF и WBA)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички