Антъни Джошуа назова най-великата си победа и изненадващ роля на Кличко за успеха


Антъни Джошуа назова най-великата си победа и изненадващ роля на Кличко за успеха
Снимка: Guliver/GettyImages

12934 0

Новият шампион на IBF, WBO и WBA в тежка категория на световния бокс - Антъни Джошуа, не скри задоволството си от успеха над Анди Руис, с който си върна шампионските пояси и съумя да възстанови позицията си на един от най-добрите боксьори за последните 20 години. Британецът изигра изключителен двубой, като спазваше тактическия си план от първата до последната секунда и напълно заслужено съумя да спечели отново титлите. 

Ей Джей прояви сериозно уважение към Анди Руис, след като постави победата си над него под №2 в кариерните си постижения. Под №1, разбира се, е епичният двубой, който той изигра при победата си над Владимир Кличко на "Уембли". И Джошуа отбеляза като фактор за днешния си успех именно влиянието на Кличко върху играта му

"Уважавам Анди за това, което направи. Той ме би честно и справедливо първия път, но успях да направя своите изводи. Първият път паднах здраво, но си взех поука, трудих се много здраво и се върнах на ринга, за да взема победата. Ако трябва да класирам тази победа, бих я поставил на второ място, защото под №1 е мачът срещу Владимир Кличко. Този мач значеше много за мен. В него научих много неща. Уважавам Владимир страшно много, а и той ми помага с много съвети. Благодарение на него стигнах до тук и до тази победа над Анди", сподели Джошуа след срещата пред "DAZN". 

Веднага след срещата британецът сподели радостта си и в интервю за "Sky Sports", по време на което Джошуа обясни и променената си стратегия за втория мач с Руис (подробности четете тук)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички