Емоционалното обръщение на Майкъл Джордан срещу расизма


Емоционалното обръщение на Майкъл Джордан срещу расизма
Снимка: Getty Images/Guliver

2145 0

Един от най-легендарните баскетболисти за всички времена - Майкъл Джордан, стана поредният, който изяви своята позиция относно случващото се в Съединените американски щати след смъртта на Джордж Флойд. Бившият баскетболист го стори чрез емоционално съобщение:

"Дълбоко страдам, боли ме и съм ядосан. Виждам и усещам болката, гнева и разочарованието на всички. Заставам зад всички, които твърдят, че расизмът и насилието срещу цветнокожи хора не е изкоренен. Търпяхме достатъчно. Нямам отговорите, но нашите обединени гласове показват сила и неспособността да бъдем разделени от другите.

Трябва да се изслушваме един друг, трябва да сме състрадателни и съпричастни и никога да не игнорираме безсмислената грубост. Трябва да продължим с мирни прояви срещу несправедливостта. Нашият обединен глас трябва да постави под напрежение нашите лидери, за да променят те законите, или в противен случай ще трябва да използваме нашия вот, за да създадем промяна на системата.

Всеки един от нас трябва да бъде част от решението, трябва да работим заедно, за да гарантираме справедливост за всички. Сърцето ми е със семейството на Джордж Флойд и останалите безброй хора, чиито животи са отнемани брутално и нелогично поради действия на расизъм и несправедливост" - сподели той. Друга легенда на НБА - играещият в ЛА Лейкърс Леброн Джеймс също не остана равнодушен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички