Бивша легенда на НБА: Лекарите ми казаха, че мога да умра!


Бивша легенда на НБА: Лекарите ми казаха, че мога да умра!
Снимка: Getty Images/Guliver

1681 0

Бившият американски баскетболист Шакил О'Нийл наскоро научи, че страда от заболяването сънна апнея и че животът му е в опасност заради сериозно нарушение на съня, при което дишането многократно спира. В резултат на това здравословно състояние легендата на НБА вече трябва да използва апарат за сън.

"Когато се върнах при лекаря, открих някои неща, които дори не знаех", разкрива О'Нийл в скорошно интервю за GQ, говорейки за първото си посещение при лекар от години. "Те ви казват тези думи: "Хей, човече, имаш сънна апнея, а сънната апнея може да причини хипертония или инсулт, така че може да умреш". "Казах: "Какво?", а те повториха: "Може да умрете". Така че сега трябва да спя с апарат за сън" - разказва легендата. 

Това не е единственият здравословен проблем, който лекарите констатират, когато Шак отива на преглед. "Всичките тези болкоуспокояващи, които си вземал, братко? Бъбреците ти са слаби, така че не ги приемай повече" - тези думи чул О'Нийл, който признава, че е бил зависим от тях.

"Не съм пристрастен. В някои дни, когато не можех да се движа, просто изпивах по една-две, за да се раздвижа, но вече не го правя. "Имам една машина, която поставям на краката си - Normatec. Това е, което правя. Винаги, когато се уморя или краката ми започнат да се подуват след полет, просто сядам в машината, влизам в джакузито и се опитвам да се разтегна", завърши той. През юни миналата година Шакил О'Нийл изуми с визията си.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички