Везенков стачкува заради насилието в Каталуния


Везенков стачкува заради насилието в Каталуния
Снимка: Guliver/GettyImages

692 0

Александър Везенков и съотборниците му от баскетболния Барселона се включиха в стачката на каталунските спортни клубове. Протестът е срещу насилието, упражнено от испанската полиция срещу гражданите, които в неделя участваха в референдума за независимост на областта, информира bTV.

23-годишният българин, за когото това е трети пореден сезон в редиците на европейския гранд, не е тренирал от два дни. Заниманията на 23-кратния шампион на Испания по баскетбол и 18-кратен носител на купата на краля са отменени до второ нареждане.

Протестът на Везенков и колегите му е в знак на солидарност с действията на едноименния футболен клуб, който също преустанови тренировки. По подобен начин стачкуват и хандбалистите на Барселона, както и всички останали каталунски клубове – включително „Жирона” и „Еспаньол”, които са част от футболния елит на Испания.

Не припарват до залата и в още един баскетболен тим - Хувентут Бадалона, който в четвъртък има насрочен мач от втория кръг на Лига Ендеса именно срещу „Барса” на Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички