ВИДЕО: Експлозивен гард върна атракцията в бледия доскоро конкурс за забивки


ВИДЕО: Експлозивен гард върна атракцията в бледия доскоро конкурс за забивки

3656 0

В последните години конкурсът за забивки по време на Звездния уикенд в НБА загуби своя блясък. Големите имена бягат от надпреварата, като дори Пол Джордж и Джон Уол през 2014 година не успяха да върнат славните времена, когато Майкъл Джордан се изправи срещу Доминик Уилкинс, Коби Брайънт спечели едва на 18 години, Винс Картър счупи законите на физиката и така нататък.

Този уикенд обаче зрелището се завърна и основният виновник за това се казва Зак Лавийн. Повечето от вас не го знаят, но след видеата под статията няма да могат да го забравят. Той е гард първа година и играе за Минесота Тимбъруулвс. Ръстът му може да не е впечатляващ, но експлозивността и отскокът му нямат равни сред тези под 25 години в лигата. Всъщност, единствено Ръсел Уестбруук е по-експлозивен, но и него няма да видим в конкурса за забивки.

Гардът на Минесота се изправи срещу Янис Антентокоунмпо, Виктор Оладипо и Мейсън Плъмли, като буквално изхвърли конкуренцията от залата с невероятните си изпълнения, като единствен Оладипо успя да се доближи до класата и креативността на забивките на Лавийн.

Играчът на "вълците" изпълни 4 блестящи забивки, като две от тях бяха просто брутални. Първата - невероятно изпълнение, при което той си подхвърли топката, прекара я между краката си и заби мощно с лява ръка, носейки на гърба си емблематичния потник на Майкъл Джордан от филма "Космически забивки".

Той се отчете с още три, в две от които му асистира Андрю Уигинс, с когото се очаква догодина в Торонто да си оспорват титлата в същия конкурс. Една от забивките му пък накара Реджи Милър - легендата на Индиана Пейсърс, да изрече думите "Ти е***аш ли се??".

За какво става въпрос ще разберете във видеата под статията. Първото е с всички забивки от конкурса и ОПРЕДЕЛЕНО го препоръчваме:

Всички забивки от конкурса:

Зак Лавайн ала Майкъл Джордан...

Без думи...

Виктор Оладипо и 360-градусовият му абсурд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички