Традиционно: Най-красивите забивки подгряха Мача на звездите в НБА (ВИДЕО)


Традиционно: Най-красивите забивки подгряха Мача на звездите в НБА (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1647 0

All Star уикендът на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада приключи по традиционния начин - с турнира за забивки.

Глен Робинсън от тима на Индиана Пейсърс спечели надпреварата, изпреварвайки Дерек Джоунс джуниър от Финикс Сънс във финала. Робинсън накара съдиите да вдигнат максималния сбор от 50 точки при последното му изпълнение, което бе ключово за вечерта.

Робинсън прескочи трима души и заби топката с гръб при последната си акция за вечерта и това накара публиката да изригне.

Джоунс също не остана по-назад в това отношение, като малко по-рано също сътвори нещо красиво. Той пое топката в страни от таблото, прокара я между краката си и ефективно завърши с мелница.

Миналогодишният финалист Аарън Гордън от Орландо и ДиАндре Джордан от Лос Анджелис Клипърс бяха другите участници в надпреварата, но не успяха да впечатлят съдии и публика с изпълнението си.

Aарън Гордън, който е шампион от миналото издание на Slam Dunk Contest, не успя да завоюва втора поредна титла, след като направи опит за нещо оригинално, но успя едва от четвъртия опит. Специален дрон пусна топката на паркета, като при отскачането Гордън я хвана и я заби в коша.

Победител в турнира за стрелба от линията за три точки стана Ерик Гордън от Хюстън Рокетс, който се справи с Кемба Уокър от Шарлът и с Кайри Ървинг от Кливланд Кавалиърс.

Призът за най-добри умения с топка пък отиде в ръцете на Кристапс Порзингис от Ню Йорк Никс. 211-сантиметровият латвиец даде по-добро време във финалния кръг от капитана на Юта Джаз Гордън Хейуърд. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички