Топ анализатор в НБА вижда Везенков в топ 40 на драфта


Топ анализатор в НБА вижда Везенков в топ 40 на драфта

2512 0

Поредната индикация, че Александър Везенков ще бъде избран в тазгодишния драфт на НБА, ако реши да се включи в него, дойде от САЩ, и по-точно от официалния сайт на най-доброто баскетболно първенство на планетата – nba.com

Журналистът Дейвид Олдридж определи крилото като един от най-добрите таланти на своя пост, поставяйки го в своя топ 10 на тази позиция.

Според него, добрата стрелба на Везенков ще е достатъчен фактор той да бъде избран в късните 20 на драфта (първи рунд, от 25-30 място) или в ранните 30 (втори рунд, от 30-35/6 място). Олдридж е раговарял и със скаут, който е изразил сериозни съмнения във физиката на Сашо, визирайки „тежките” му крака и невъзможността да пази играчи от НБА, които играят на позиции №3 и №4.

Ето и пълния анализ върху представянето на Сашо Везенков:

Един от най-големите таланти, що се отнася до стрелбата, в тазгодишния драфт ще бъде 19-годишното крило Александър Везенков от България. Той игра за Арис Солун в гръцката лига през последния сезон. Везенков трябваше да играе за един от колежите в САЩ – Кзавиер, но в последния момент през 2013 взе друго решение и остана в Европа.

Той беше лидер за Арис по точки (19.2) и борби (7.9) през последния сезон, като имаше изумителна стрелба от тройката – 44% (43/98), завървашайки втори сред реализаторите в гръцкия елит. Стрелбата на Везенков със сигурност ще бъде оценена и той най-вероятно ще бъде избран в края на първия или началото на втория рунд.

„Той е по-слаба версия на Крис Мулин”, заяви представител на отбор от Югозападната дивизия на НБА.

„Има същата компактна постройка на стрелбата си с лява ръка, а освен това е много точен. Знае как се играе тази игра. Въпреки това той е под средното ниво като атлет. Има много "тежки" крака. Не знам кой ще може да пази в лигата. В нападение ще може да вкарва, а това е много важно за НБА... но ще има сериозни трудности да пази тройките и четворките в лигата, независимо на коя позиция ще играе”, пишат още за 201-сантиметровото крило.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички