Студамайър приключи в НБА в тима на сърцето си


Студамайър приключи в НБА в тима на сърцето си

1041 0

33-годишният център Амар Студамайър взе решение да приключи кариерата си в Националната баскетболна асоциация, съобщиха от Ню Йорк Никс в Туитър.

Баскетболистът е подписал символично еднодневен контракт с Никс, за да подчертае отношението си към този клуб, който "завинаги ще остане в неговото сърце" и по този начин се оказва последен за него в НБА.

Миналият сезон Студамайър игра в Маями Хийт, а пикът в кариерата му бе в тима на Финикс Сънс (2002–2010). Студамайър общо проведе 14 сезона в НБА и взе участие в 846 срещи, в които реализира средно по 18,9 точки 7,8 борби. Шесткратен участник е в Мача на звездите.

В информацията се подчертава, че Студамайър слага край на кариерата си само в НБА, което означава, че ще продължи да играе, но на друг континент.

"Дойдох в Ню Йорк Никс през 2010 г., за да помогна на отбора за се върне към живота и това ни се удаде. Въпреки че по време на кариерата си съм бил в различни отбори, сърцето ми ще остане тук завинаги. Този който стане играч на Никс, остава в Никс завинаги", сподели Студамайър, коментирайки последния си контракт в НБА. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички