Словения е новият баскетболен крал на Европа


Словения е новият баскетболен крал на Европа

1044 0

Националният отбор на Словения триумфира с титлата в тазгодишното издание на Европейското първенство по баскетбол. В изключително вълнуващ и оспорван финал, игран в Истанбул, играчите на Игор Кокошков се наложиха драматично с 93:85 над състава на Сърбия. Така „драконите“ спечелиха за първи път в своята история шампионската титла на Стария континент, като още по-впечатляващо е, че те го направиха, без да допуснат нито едно поражение, записвайки девет поредни победи.

Началото на финала бе много равностойно, като сърбите имаха леко предимство в резултата, което се запази до края на първата част – 22:20 в тяхна полза. Обратът дойде през вторите десет минути, когато голямата звезда на Словения Горан Драгич взе нещата в свои ръце. Гардът на Маями Хийт бе просто неудържим за противниковата защита и логично на полувремето словенците водеха с 56:47. Рециталът на Драгич продължи и през третата четвърт, като разликата в полза на „драконите“ продължаваше да расте. В този момент обаче дойде и нелепата контузия на големия талант на Словения Лука Дончич, който изкълчи глезена си. Това видимо разстрои играта на „белите“ и позволи на сърбите да стопят изоставането си, което в края на третата четвърт бе само 4 точки – 71:67.

В заключителните десет минути двата тима показаха страхотна битка, но в крайна сметка момчетата на Игор Кокошков успяха да отмъкнат победата.

Най-резултатен за шампионите бе Горан Драгич, който вкара 35 точки, към които добави и 7 асистенции. Логично той бе избран и за най-полезен играч в турнира. За сърбите Богдан Богданович се отличи с 22 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички