Шампионско начало за Кливланд във финала на изток (ВИДЕО)


Шампионско начало за Кливланд във финала на изток (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

829 0

Шампионът в Националната баскетболна асоциация Кливланд Кавалиърс стартира с категорична победа финалите на Източната конференция. В мач №1 Кавс надделяха като гости над Бостън Селтикс със 117:104 и по този начин поведоха в серията с 1-0. Това бе и девета поредна победа за шампионите от началото на плейофите.

Пред пълните трибуни в „ТД Гардън” в Бостън, тимът на Тай Лу тотално надигра своя съперник и не остави никакви съмнения в крайния си успех. Още в началните минути шампионите успяха да се откъснат напред в резултата, като в края на първата четвърт преднината им бе 11 точки – 30:19. ЛеБрон Джеймс и компания продължиха да доминират и логично на почивката авансът им вече бе над 20 точки – 61:39.

През второто полувреме играчите на Бостън опитаха да съкратят изоставането си и да се върнат в мача, но без особен успех и в крайна сметка загубиха домакинското си предимство в серията.

ЛеБрон Джеймс бе най-полезен за победителите с 38 точки, 9 борби и 7 асистенции. Много силен мач изигра и тежкото крило на шампионите Кевин Лав, който се отличи със страхотна стрелба от далечна дистанция. Лав вкара 6 тройки от 9 опита (66.7%) и общо реализира 32 точки, към които добави и 12 борби.

За Селтикс с по 21 точки завършиха Ейвъри Брадли и Джей Краудър, а със 17 плюс 10 асистенции се отличи звездата на тима Айзея Томас.

Мач номер 2 от серията е отново в Бостън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички