Сан Антонио надви Мемфис в битката на братя Гасол


Сан Антонио надви Мемфис в битката на братя Гасол
Снимка: Getty Images/Guliver

941 0

Отборът на Сан Антонио Спърс победи Мемфис Гризлис с 97:90 у дома в мач от редовния сезон на НБА и запази шансове да се бори за първото място в Западната конференция.

Двубоят бе сблъсък на братята Марк и Пау Гасол, като центърът на Гризлис Марк отбеляза повече точки - 13, добавяйки и 10 борби, но това не помогна на тима му да избегне поражението.

Пау завърши двубоя с едва 9 точки, но Кауай Ленърд бе на обичайната висота с 19 точки и 7 борби, а Ламаркъс Олдридж се отчете с 23 точки и 8 борби.

След този успех Сан Антонио е на два мача от лидера на Запад Голдън Стейт Уориърс, докато Мемфис изглежда сигурен за плейофите, като в момента заема 7-ма позиция в същата конференция с актив от 40 победи и 32 загуби.

В друга среща от тази нощ Далас Маверикс се наложи с 97:95 над Ел Ей Клипърс у дома. Сет Къри бе над всички за Далас с 23 точки 4 асистенции, Харисън Барнс добави 21 точки, а ветеранът Дирк Новицки се отчете с 14 точки в 28 минути за успеха.

За Клипърс най-резултатен бе Блейк Грифин с 21 точки и 5 борби, а центърът Деандре Джордън реализира впечатляващ дабъл-дабъл - 14 точки и 18 борби. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички